Sport

2014.07.02. 11:23

Szófiában válthatják egymást

Papp Klaudia, az NYFSE-NYKS kosarasa csütörtökön kezdi meg szereplését az U20-as válogatott tagjaként.

Papp Klaudia, az NYFSE-NYKS kosarasa csütörtökön kezdi meg szereplését az U20-as válogatott tagjaként.A nyár a korosztályos Európa-bajnokságoké, és az elmúlt években megszokhattuk, hogy a fiú válogatottjainkban több nyíregyházi játékos is szóhoz jutott. Ezúttal szerényebb a felhozatal, hiszen csak a Horváth Imre által irányított U18-as válogatott keretében található NYKK-játékos – Skorcov Gergő személyében. Amennyiben a palánk alatti kosaras túléli a keretszűkítést, akkor július 24-től a B divíziós kontinensbajnokságon szerepelhet majd Szófiában.

Ott, ahová az U20-as magyar női válogatott tagjaként Papp Klaudia már meg is érkezett. A 18 éves irányító a Nyíregyházi FSE-NYKS első olyan játékosa, aki korosztályos kontinensbajnokságon képviseli klubjai színét. A magyar csapat a B divízióban szerepel a bolgár fővárosban, és csütörtökön kezdi meg szereplését a németek elleni mérkőzéssel. Érdekes a lebonyolítási rendszer, hiszen a tíz résztvevő csapat körmérkőzéses formában dönti el a helyezések sorsát, tehát valamennyi résztvevőre kilenc összecsapás vár majd. A nyíregyházi játékos a felkészülési mérkőzések során jól teljesített, így reménykedhet abban, hogy a kerettagok többségénél egy évvel fiatalabbként is jut majd neki kellő játéklehetőség.

 

U20-as Eb

Nők, B divízió, Szófia (Bulgária)

A magyar válogatott ellenfelei:

Németország (július 3., 16 óra),

Portugália (július 4., 13.45),

Bosznia-Hercegovina (július 5., 13.45),

Románia (július 7., 20.30),

Litvánia (július 8., 16),

Izrael (július 9., 11.30),

Norvégia (július 11., 16),

Nagy-Britannia (július 12., 11.30),

Bulgária (július 13., 20.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!