Sport

2014.08.04. 14:05

Igen sokba kerülhet a mezítlábas szurkoló berohanása

Nyíregyháza - A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat játéknapján a 89. percben egy fiatal férfi rohant a pályára, amikor a játékvezető sárgalapokat osztott ki. A pályára beugró szurkolót bilincsben vitték el a rendőrök.

Nyíregyháza - A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat játéknapján a 89. percben egy fiatal férfi rohant a pályára, amikor a játékvezető sárgalapokat osztott ki. A pályára beugró szurkolót bilincsben vitték el a rendőrök.

A meccs hajrájában volt egy kis kakaskodás a pályán. A két együttes több tagja mondta egymásnak a magáét, miközben egy mezítlábas, félcsupasz drukker kijátszva a biztonságiak éberségét, átvetette magát a nézőtéri korláton és a pályára rohant.

Tett egy félkört, közben egy-egy műanyag poharat a játékvezető és a játékosok felé dobott. Miután végzett produkciójával, lerohant a gyepről, ekkor elkapták a biztonságiak, majd a rendőrök megbilincselve elvitték.

A hivatalos közlemény szerint rendbontás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást C. Dávid 22 éves nyíregyházi lakos ellen, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A szurkolónak alighanem sokba került ez a berohanás, hiszen egyrészt minden bizonnyal kitiltják a Szpari meccseiről, ráadásul az idevonatkozó megszigorított törvény alapján még egyéb büntetésre is számíthat.

A klubot is megbüntetik

– A klubnál mindenki azon dolgozik, hogy az előírásoknak mindig, mindenkor megfeleljünk, és hogy az ilyen sajnálatos eseteket sikerüljön megelőznünk. Amennyiben ilyen mégis előfordul, és ez a személy kárt okoz a klubnak cselekedetével, természetesen mi is megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.

– Ilyen esetben a beléptetőrendszer segítségével akár a stadionból is kitilthatjuk a személyt, ám egyelőre nem döntöttünk ezzel kapcsolatban. Ilyen történések után sajnos elkerülhetetlen az MLSZ-büntetés is, ezt mi is tudjuk, így vállaljuk a felelősséget és a következményeket.

– Hogy mekkora lesz ez a büntetés, az előre megjósolhatatlan – nyilatkozta Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója.

KM


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus gárdája az MVM-Paks csapatát fogadta szombaton 18:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Szabolcs Online-on. tovább »

A vendég Paks könnyedén, 3-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat játéknapján. tovább »

A Nyíregyháza Spartacus FC vs. MVM-Paks (0-3) mérkőzés után a két vezetőedző, Csábi József és Csertői Aurél értékelték a látottakat. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának eredményei és programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!