Sport

2014.10.25. 21:02

Gubó-bombákkal robbantottak

Nyíregyháza - A nyíregyházi kézilabdacsapat szép győzelmet aratott – fájdalmas áldozat árán.

Nyíregyháza - A nyíregyházi kézilabdacsapat szép győzelmet aratott – fájdalmas áldozat árán.

Szabolcsi napokat tartott a Mizse KC. Az NB I B-s férfi kézilabdacsapat kedden Nyírbátorban, Magyar Kupa fellépésen izzadta ki a továbbjutást, szombat este pedig a Nyír-Flop Holding-Nyíregyháza vendégeként immár bajnoki összecsapásra rándult az ország legkeletibb megyéjébe.

Nos, az újabb nyírségi túra már balul sült el vendégek számára. Mert bár a hazaiak lassan melegedtek üzemi hőfokra, a hatodik percben regisztrált kétgólos hátrány ébresztőleg hatott. Főként Gubó Alex bombáinak hála robbanásszerűen változott a játék képe, lassan, de felettébb biztosan hízott a Varga-legénység előnye. Minden szépnek, jónak tűnt, mígnem az alig néhány másodperccel korábban bevetett Braun Brunó fájdalmas nyögést követően a földre rogyott: bokasérülés miatt bicegve hagyta el a pályát, s már vissza sem tért.

A szünet után a tetemes különbség védekezés váltásra kényszerítette a lajosmizseiket, ami ugyan nem váltott ki pánikot a túloldalon, mindazonáltal izgalmat csempészett a pályára. Három „fára” apadt a házigazda előnye, egyesek már meleg végjátékot vízionáltak, de nem ették olyan forrón a kását. A nyíregyháziak nem csupán „ölték az időt”, a lélektani pillanatokban szerzett idegnyugtató találatokkal megnyerték a meccset a forduló előtt még a dobogón tanyázó ellenféllel szemben.

KM-KT

Kézilabda: NB I B., férfi

Nyír-Flop Holding-Nyíregyháza–Mizse KC 37–32 (20–13)

Tiszavasvári úti csarnok, 200 néző, v.: Szécsi M., Szőke I.

Nyíregyháza: Nagy L. – Balda Á. 9/2, Kurbely 4, Tumidalsky 3, Kleis 4, Gubó A. 7, Tóth B. 5. Csere: Kőrizs, Boczák K. (kapusok), Bécsi J. 4, Braun B., Nagy Cs. 1.

Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, illetve 5/5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!