Sport

2014.10.21. 12:47

Kontinensbajnokság előtti felmérő

A kisvárdai karatézók Karcagon és Tarjánban is nagyszerűen szerepeltek.

A kisvárdai karatézók Karcagon és Tarjánban is nagyszerűen szerepeltek.

Mozgalmas és sikeres hetek vannak a Kisvádai Kyokushin Karate Club versenyzői mögött, hiszen sensei Markó László tanítványai előbb Karcagon, majd Tarjánban szerepeltek eredményesen.

Ami az előbbi viadalt illeti, a 14. Nagykun Kupa országos kiokusinversenyen a várdaiak közül első helyezést szerzett Berencsi Tímea (ifjúsági formagyakorlat), Berencsi Csaba (serdülő küzdelem) és Rétfalvi Tamás (junior küzdelem). Utóbbi formagyakorlatban begyűjtött egy ezüstérmet is, és csatlakozott hozzá a serdülő korcsoportban szereplő Vámos Viktória, aki küzdelemben lett második. A felnőttek formagyakorlat viadalában Rétfalvi Attila a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A tarjáni versenyre több mint 350 kilométert kellett utazniuk a kisvárdaiaknak, akik ezúttal a szokottnál kisebb létszámú csapattal, öt karatékával álltak a tatamira. Berencsi Tímea ezen a viadalon is aranyérmes lett az ifjúságiak formagyakorlat kategóriájában, míg ugyanebben a versenyszámban Rétfalvi Attila a felnőttek között lett második. Bronzéremmel gazdagodott Vámos Viktória és Soltész Andor (mindketten serdülő küzdelem).

Mindkét verseny remek gyakorlási lehetőség volt az ifjúsági és U22-es Európa-bajnokságon indulóknak. A kisvárdaiak közül ugyanis Berencsi Tímea, Rétfalvi Attila és Rétfalvi Tamás november 8-ától a litvániai Kaunasban képviseli a nemzeti színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!