Sport

2014.11.01. 13:24

A legfittebb nap Illés Ilcsyvel és Dj Szatmárival

Nyíregyháza - A megyéből először kapott meghívást aerobik­oktató a fittarénába.

Nyíregyháza - A megyéből először kapott meghívást aerobik­oktató a fittarénába.

Minden évben van egy nap, ami az esztendő legfittebb napja. Magyarország legnépszerűbb, Közép-Európa egyik legnagyobb fitneszrendezvénye vasárnap kilencedik alkalommal várja a budapesti Syma csarnokban a mozgás szerelmeseit. A 23 színpadon, 12 tematikus teremben, több mint 200 fellépővel zajlanak a legújabb trendeknek megfelelő órák, ahonnan nem hiányozhat megyénk sem.

– Váratlan volt, ezért nagyon meglepett, amikor felkértek, hogy a Step performance színpadon tartsunk egy 40 perces bemutató­órát

– vág a történet közepébe Illés (Ilona) Ilcsy aerobik- és stepedző, kangoo-oktató, többszörös magyar bajnok és világbajnokságon részt vevő válogatott kerettag step aerobik kategóriában. A „hétköznapokban” a jövő egészségügyi szakembereit oktató középiskolai tanár 13 óra 10 perctől diktálja a tempót Dj Szatmári best of mixére a fittarénában.

A meghívás nagy elismerés, hiszen az ország legjobb, legismertebb oktatóit kérték fel a közreműködésre.

– Szabolcs megyéből először mi lehetünk ott a rendezvényen – tudjuk meg Ilcsytől. Élete egyik meghatározó élménye 2002-ben volt, mikor az Aerobik Világbajnokságon versenyzett Montpellierben a Kenguru Aerobik és Fitness Sportegyesület tagjaként. (Az aerobik nem olimpiai sportág, és így a vébé a legnagyobb megmérettetés. Először, s eddig utoljára, ők képviselték a megyét és Nyíregyházát ilyen rangos versenyen – a szerk.) A nemzetközi aerobikoktatói és stepedzői végzettségű szakember órájára regisztrálni kellett: alig négy óra elteltével kiírhatták a virtuális ajtóra: „MEGTELT!”

– Izgulunk, van bennünk egy egészséges drukk, de azt gondolom, Dj Szatmárival a fitneszben olyan egyedi formációt alkotunk, amivel különleges élményt, nagyszerű órát adhatunk a résztvevőknek – ígéri Ilcsy, aki több mint 10 éve a versenyzést a trénerkedésre cserélte, amit ugyanolyan szenvedéllyel tesz, mint ahogyan versenyzett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!