Sport

2014.12.29. 08:03

Estére feltámadtak a magyarok

Nyíregyháza - Vén Eszterrel soraiban a csehek elleni vereség után a szlovákokkal szemben javított a házigazda.

Nyíregyháza - Vén Eszterrel soraiban a csehek elleni vereség után a szlovákokkal szemben javított a házigazda.

Szlovák szurkolók érces hangja verte fel vasárnap kora reggel a bujtosi csarnok csendjét. A karácsonyi tunyulás után a négy fős északi „kórus” – két dobot is püfölve – mindent beleadott, ez sem volt elég. A MEVZA junior női röplabda torna nyitányán az osztrákok elverték ellenfelüket. Akárhogy is fáj, hasonló sorsra jutott a magyar válogatott is, amely bemutatkozó meccsén a simán megnyert első szett után meghajolt a csehek előtt. A hazai pálya előnyét kétszeresen is élvező Vén Esztert kezdőként vetette be a Szabados István szövetségi edző, a Fatum-Nyírsuli-NRK centere becsülettel tette a dolgát. Kár, hogy feladótársa keveset foglalkoztatta...

Bezzeg a túloldalon folyamatosan üttették Anna Suchát, aki elemi erejű bombákkal riogatta a magyarokat. Ha bajba kerültek a csehek, ő rendszerint megoldotta a problémát. A magyarok az esti programban Szlovákiával szemben javíthattak – nem is packázták el az esélyt. A házigazda együttesben újfent megbízhatóan teljesített Vén Eszter, ráadásul akadt, aki még inkább villogott. Nevezetesen Török Kata: a TF-Budapest szőke angyala a frászt hozta a vendégekre, vezérletével olykor tetemes hátrányt sikerült eltűnetni a felettébb hullámzó partin. Így hiába kiabálta rekedtre magát a szlovák minitábor, biztatásukat elnyomta a korbbinál népesebb magyar drukkerhad tapsvihara. Mert a feltámadt hazaiak legyűrték ellenfelüket, és talán még acélosabb produkcióra is képesek lehetnek a folytatásban.

Hétfőn újabb két összecsapást rendeznek, közte a magyar–osztrák találkozót (11.30), délután pedig az elődöntőket tudják le a nyíregyházi eseményen. A mérkőzések megtekintése tivábbra is ingyenes.

KM-KT

Röplabda: MEVZA junior torna, női

Magyarország–Csehország 1:3

(15, -18, -19, -23)

Bujtosi csarnok, 100 néző, v.: Niklova (szlovák), Isajlovic (osztrák)

Magyarország: Radmoszki 12, Kalotai 11, Bagyinka, Török K. 10, Vén E. 7, Kiss G. 9. Csere: Maurer (liberó), Durst 2, Cicic 1, Kilyénfalvi, Benedek G. 1. Szövetségi edző: Szabados István.

Magyarország–Szlovákia 3:0

(21, 20, 23)

Bujtosi csarnok, 200 néző. v.: Bucher (cseh), Isajlovic (osztrák)

Magyarország: Durst, Török K 15, Vén E. 9, Kiss G 7, Radomszki 6, Kalotai 11. Csere: Maurer (liberó), Bagyinka. Szövetségi edző: Szabados István.

További eredmények: Szlovákia–Ausztria 1:3, Ausztria–Csehország 1:3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!