Sport

2014.12.17. 15:15

Fiúk, lányok, vár a csarnok!

Nyíregyháza - A válogatott Vén Eszter jóvoltából hazai játékost is szerepet kap a nyíregyházi tornán.

Nyíregyháza - A válogatott Vén Eszter jóvoltából hazai játékost is szerepet kap a nyíregyházi tornán.Igazán elkényeztetik a sportág szerelmeseit – Nyíregyházán. Az év végén, valamint 2015 elején, vagyis néhány nap leforgása alatt két jelentős röplabda esemény házigazdája lesz a bujtosi csarnok.

Előbb MEVZA junior női tornát rendezik – december 28-30. között – a szabolcsi arénéban, ahol a Szabados István szövetségi edző irányította nemzeti együttes Ausztria, Csehország és Szlovákia legjobbjai ellen lép színre. Egyébként ebben az időszakban a magyar serdülő válogatott is itt készül majd, amelyben két nyíregyházi fiatal, Ratkos Petra és Schwegler Stefánia szerepel.

– A felújított csarnokkal komolyan számol a szövetség vezetése, ezen kívül a nyíregyházi röplabda érdemeinek ismételt elismerése, hogy nálunk lesz az egyébként hosszú ideje jól működő torna – fogalmazott Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője a megméretettetést felvezető sajtótájékoztatón. – Mondhatom úgy is, Szlovénia elől happolta el a rendezést Magyarország, persze igyekszünk, hogy minden résztvevő jól érezze magát. A parketta taraflex borítást kap erre az alkalomra, ami talán jelzi, mennyire komolyan veszi mindenki ezt a lehetőséget.

Nem mellesleg hazai válogatott tagja, sőt meghatározó játékosa a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli együttesének tehetsége, Vén Eszter. Idevágó információ az is, a belépés valamennyi nap díjtalan.

– Valamennyi válogatott fő célja, hogy következő korosztályos Eb-, illetve világbajnoki-selejtezőn minél jobban teljesítsen, ezért nagyon hasznos ez a mérkőzéssorozat – vázolta a szakmai elképzeléseket az ugyancsak jelen lévő Kőhalmi Richárd, a nyíregyházi gárda trénere. – Eddig rendszerint hat csapat indult, de anyagi gondok miatt néhány ország most eltekintett ettől. Így is közel játékos érkezik, a tornap pedig jó főpróbája lesz a fiú U21-es világbajnoki selejtezőnek.

Merthogy – mint arról már hírt adtunk – január 9-11-én – szintén Nyíregyháza kerül a fókuszba. Demeter György legénysége Franciaország, Görögország és Lettország reménységeivel csap össze a BUSZACSA küzdőterén.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!