Sport

2014.12.16. 11:01

Mint a régi szép időkben

Nyíregyháza - Az NRK első olyan mérkőzése lesz a kupavisszavágó, amelyen már nincs javítási lehetőség.

Nyíregyháza - Az NRK első olyan mérkőzése lesz a kupavisszavágó, amelyen már nincs javítási lehetőség.

Merész, de nem lehetetlen. Legalábbis most már kivitelezhetőnek tűnik, ami szűk egy hete még meglehetősen meredek gondolatnak hatott. Nevezetesen, hogy a Fatum-Nyírsuli NRK női röplabdacsapata kiejtse a Magyar Kupából a TF-Budapestet. A nyíregyházi együttes az élvonalbeli, előzetesen esélyesebb rivális elleni negyeddöntő, bujtosi csarnokban letudott első összecsapásán 3-1-es bravúrgyőzelemmel hozta helyzetbe magát. A szerdai visszavágó azonban még izgalmakat rejtegethet, Nem is keveset.

Variációk következnek egy témára. A speciális szabály következében két szettet feltétlenül nyerni kell, akkor nincs miről beszélni – garantált a szabolcsi hölgykoszorú továbbjutása. A fővárosiak 3:0-ás, illetve 3:1-es sikere ,,hosszabbítást” eredményez, ebben az esetben aranyszett dönt.

– A képlet nem olyan bonyolult, a feladat pedig adott – zárta rövidre a témát Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Ez lesz a szezon első olyan mérkőzése, amelyen nagyon nagy a tét, javítási lehetőség ugyanis nincs. Olyan eredményt érhetünk el, aminek köszönhetően ismét rivaldafénybe kerülhet a csapat, felidézve a régi szép időket. A kétezres évek elején nem rendezhettek négyes döntőt nyíregyházi részvétel nélkül, többször a kupát is elhódította az NRK. Azóta egyfelől úgy megerősödött a mezőny, hogy a korábbinál sokkal nehezebb ebben a sorozatban emlékezeteset nyújtani, másfelől nálunk is változtak a dolgok. Az biztos, minden meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében. Meg kell próbálni ugyanazt a céltudatos játékot produkálni, mint az első meccsen, ha ez megvalósul, lehet reménykedni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!