Sport

2015.01.19. 07:45

A héten már edzőmeccseznek

Nyíregyháza - Felmérték a Nyíregyháza Spartacus játékosait, Bosnjak megállapodását hétfőn írják alá.

Nyíregyháza - Felmérték a Nyíregyháza Spartacus játékosait, Bosnjak megállapodását hétfőn írják alá.

A sportkórházban vizitáltak szombaton a Nyíregyháza Spartacus focistái. A játékosok alapos kivizsgáláson vettek részt, amelynek eredményei hasznos információkkal szolgálhatnak majd a szakmai stábnak és természetesen az érintett játékosoknak is.

Szombat a sportkórházban

– Először a súlyt, a magasságot, és a testzsírszázalékot mérték meg, illetve megvizsgálták, hogy milyen az izmok eloszlása, ebből a szempontból szimetrikus-e a testünk. Utána jött a vérnyomásmérés, majd futópad, különböző fokozatokban kellett teljesítenünk, amivel többek között például a savasodási küszöböt is mérték – summázta a szombati programot Törtei Tamás csapatkapitány.

– Az első hét sohasem kellemes, ám ezzel semmi gond nincs, hiszen a téli felkészülés ilyen. A szünetben mindenki elvégezte a testre szabott egyéni munkát, így nem volt különösebb ráhangolás. Változatosak voltak a tréningek, hiszen a futás és erősítés mellett már labdás gyakorlatokat is végeztünk. Edzettünk rendesen, így vasárnap jól jött egy kis pihenő – fűzte hozzá a nyitóhéthez Törtei Tamás.

– Nagyon pozitívan indult a felkészülés, látszik, hogy a játékosok törődtek a testükkel, fizikálisan nem volt gond – vette át a szót Mátyus János vezetőedző. Fontos volt a szombati vizsgálat, hiszen a számok majd pontosan megmutatják, hogy mi a helyzet. Nehéz tavasz elé néztünk, ezért ennek megfelelőn vágtunk neki a munkának. Bár van időnk a bajnoki rajtig, azért a fizikai felkészítés mellett már jöttek a labdás feladatok, taktikai gyakorlások, hiszen szeretnénk új játékrendszereket begyakorolni. A hangulattal nem volt gond és remélem a második héten sem lesz – így Mátyus János.

A héten már két edzőmeccset is játszik a csapat. Szerdán az örökösföldi műfüvön a Nyírbátor lesz a vendég, szombaton pedig Balmazújvárosban lép pályára a nyíregyházi együttes.

Immáron biztos, hogy megvan a Spartacus második új igazolása.

Miként arról beszámoltunk, Dato Dartsimelia meggyőzte a Nyíregyháza Spartacus szakmai stábját, így a 19 éves grúz támadóval 2017. végéig kötött szerződést a klub. A második igazolás Bosnjak Predrag, aki már a Szparival kezdte el a felkészülést. Az első héten a Ferencváros engedélyével gyakorolhatott Nyíregyházán. Szombaton aztán végleges megállapodás született a két klub között, hétfőn az aláírásokkal szentesítik a megállapodást, amely alapján a válogatottban is bemutatkozott focista fél évig kölcsönjátékosként a nyíregyháziakat erősítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!