Sport

2015.01.01. 10:51

Gyermekáldás és betyárkodás előtt

Nyíregyháza - Sportolók beszélnek arról, hogy milyen évük volt és mit várnak az új esztendőtől.

Nyíregyháza - Sportolók beszélnek arról, hogy milyen évük volt és mit várnak az új esztendőtől.

Mi volt a legkellemesebb és a legkellemetlenebb élménye 2014-ben? Mit vár az új esztendőtől? – kérdeztük megyebeli sportolóktól.

Feljutás és ünneplés

– A legkellemesebb emléket egyértelműen az NB II-es bajnoki cím megszerzése, annak megünneplése jelentette – kezdte visszapillantását a ma éjjel véget érő esztendőre Pákolicz Dávid, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója.

– No, meg persze az, hogy ismét élvonalbeli meccseket játszhattunk. Ami a magánéletemet illeti, az örökké emlékezetes az, hogy megnősültem. A jövő évi focibeli tervek között mi más szerepelne az élen, mint az, hogy maradjunk benn az élvonalban, és jó meccsekkel, győzelmekkel örvendeztessük meg lelkes szurkolóinkat. A március lesz az év hónapja, hiszen párommal akkorra várjuk a pici Dézi érkezését – így Pákolicz Dávid.

Játszanának a Fradival

A kisvárdai futballisták fe­lemás évet zártak kieséssel és kupameneteléssel.

– A legörömtelibb az volt a mögöttünk hagyott esztendőben, hogy a csapat a kiesés után is egységes maradt – válaszolta Fodor András, a várdaiak középpályása. – Jól kezdtük az őszi szezont, sokáig az élen álltunk, az első helyről azért kellett lemondanunk, mert a kupamenetelés közben kipukkantunk. Ugyanakkor a Magyar Kupában játszott mérkőzések, az ott elért sikerek gyógyírt jelentettek a sebekre. A kellemetlen emlékek közé tartozik a kiesés, a magánéletben pedig édesapám elvesztése. A 2015-ös évtől elsősorban azt remélem, hogy megszerezzük az NB III-as bajnoki címet, és abban is nagyon reménykedem, hogy a kupában a Szolnok kiejtése után a Ferencvárossal találkozhatunk.

A nyáron visszatért a Fatum-Nyírsuli-NRK röplabda-csapatához Erdős Zsófia.

– Összességében jó évet zártunk, bár azért van bennem némi hiányérzet. Sajnálom, hogy nem sikerült az elődöntőbe jutni a Magyar Kupában, pedig közel jártunk a bravúrhoz. A bajnokságban is akadtak olyan meccsek, amelyeket balszerencsés körülmények miatt, bosszantó módon vesztettünk el. Remélem, 2015-ben kárpótoljuk magunkat. Sőt, biztos vagyok abban, hogy jövőre még jobbak leszünk – összegzett az NRK feladója.

Varga László már régi bútordarab a kézilabdázóknál, ahol sikereket és kudarcokat is megélt. Milyen volt a mostani éve?

A tűzoltó bronzérme

– Ami a sportot illeti, az elmúlt bajnokságban megszerzett bajnoki bronzérem egyértelműen az év legemlékezetesebb eredménye – mondta a Nyíregyházi KC NB I B-s kézilabdázója. – A magánéletben pedig az, hogy február 22-én először állhattam szolgálatba a nyíregyházi katasztrófavédelmi igazgatóságon. Negatív élményt az jelentett, hogy az Eger ellen megsérültem és nyolc hetet ki kellett hagyni. Szeretném, ha a tavaszi szezonban feljebb lépnénk a dobogón és ezüsttel gazdagítanánk éremgyűjteményünket. Ami a hivatásomat illeti, szeretnék minél jobb tűzoltó lenni.

Nem állt meg a fejlődésben

Pásztor Richárd, a Cellspan-Balkány serdülő és kadett magyar bajnok birkózója élményekben és tervekben sem szenved hiányt.

– Tudom, hogy edzőm, Farkas László attól féltett, megállok a növekedésben és a fejlődésben, de hál’ istennek ez nem így történt. Eddig ugyanis az volt a probléma, hogy négy-öt kilóval könnyebb voltam az ellenfeleimnél. Az idén sikerült minden szempontból megerősödnöm, ami a jó szereplés egyik fontos feltétele. Jövőre szeretnék a kötöttfogású kadett válogatott tagja lenni 42 kg-os súlycsoportban, most is Tatán vagyok edzőtáborban, napi három edzés van… Természetesen még többet kell dolgoznom, mert Európa-bajnokság és világbajnokság is lesz 2015-ben, én pedig ott akarok lenni mindkettőn! Ha első éves kadettként pontszerző helyen, a legjobb hat között tudnék végezni, az betyáros eredmény lenne – mondta Pásztor Richárd.

Csupa pozitívum

Van más is, akinek a két ünnep közötti időszak is edzésekkel telt: Papp Klaudiát Zalaegerszegen, az U20-as kosárlabda-válogatott idei utolsó edzését követően értük utol.

– Csupa kellemes emléket őrzök 2014-ről, hiszen klubcsapatommal bronzérmesek lettünk az NB I-ben, bekerültem a korosztályos válogatottba, melynek színeiben ezüstérmet szereztem a B divíziós Európa-bajnokságon, Szófiában – sorolta a Nyíregyházi KS irányítója. – Emellett sikeres érettségi vizsgát tettem és felvételt nyertem a Debreceni Egyetem gyógytornász szakára. – Ha valami rosszat kell emlegetnem, az a térdsérülésem volt, ami miatt két hetet kihagytam. A jövő évre is az a terv, hogy a bajnokságban minimum dobogósak legyünk, szeretném megtartani a helyem az U20-as válogatottban, amellyel már az A divízióban szereplünk a nyáron, a magánéletben pedig a sikeres vizsgákért kell a legtöbbet megtennem, főleg januárban anatómiából.

De addig is szilveszter éjszakáján legyen a hangsúly a bulizáson!

KM-BT, KT, ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!