Sport

2015.02.03. 18:56

Bevette a Real és a Bayern gyűrűjét

Nyíregyháza - A nyíregyházi Fazekas Csaba az U16-os válogatottban neves csapatok ellen ontotta a pontokat.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Fazekas Csaba az U16-os válogatottban neves csapatok ellen ontotta a pontokat.

Amelyik torna mezőnyében feltűnik a Real Madrid, a Bayern München és a Partizan Beograd, ott nívótlanságról nem lehet beszélni. Nemcsak futballban, hanem kosárlabdában, és persze nemcsak felnőtt, hanem korosztályos szinten is.

Székesfehérváron harmadik alkalommal rendezték meg a Szent István Kupa fiútornát, amelyen ezúttal az U16-os korosztály volt érintett. A nevezett sztárcsapatok mellett a horvát Cibona Zagreb, a spanyol Alicante, az angol Oakland College Wolves és a házigazdának számító Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata alkotta a mezőnyt.

A viadalt a Real Madrid nyerte meg, amely a fináléban 100–54-re győzte le a magyar U16-os válogatottat. A spanyolok ennyivel a mezőny fölé nőttek, de az ezüstérmes magyarokat is dicséret illeti, hiszen mindhárom csoportmeccsüket megnyerve (Cibona Zagreb 85–68, Partizan Beograd 83–70, Alicante 81–76) jutottak el a kupa sorsát eldöntő mérkőzésig. A szombathelyi Váradi Attila edzette nemzeti csapatban feltűnt a Nyíregyházi Sportcentrum játékosa, a Zrínyi Ilona Gimnázium diákja, Fazekas Csaba is, aki meghatározó szerepet tölt be a válogatottban. Nemcsak ezen a tornán, hanem a tavaly év végén, Bukarestben rendezett tornán is a legjobbak közé tartozott Pető Ákos tanítványa, aki a fehérvári viadalon a címvédő Partizannak 21 pontot dobott.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!