Sport

2015.02.12. 18:14

Mátyus mester szerint alakul az alakulat!

Nyíregyháza - A Spartacus vezetőedzője szerint csapattá gyúrásba nagyot léptek előre a beleki táborozáson.

Nyíregyháza - A Spartacus vezetőedzője szerint csapattá gyúrásba nagyot léptek előre a beleki táborozáson.Mindenütt jó, de legjobb itthon! Sokakban fogalmazódhat meg ez csütörtök este, amikor a Szpari-busz ismét magyar földön gurul Nyíregyháza felé. A Nyíregyháza Spartacus focistái számára véget ért a tíznapos törökországi edzőtáborozás. A repülőgép Bécsben landol, onnan a csapatbusszal térnek haza a focisták. Útközben Győrben ismét magyar ízekkel kényeztethetik magukat, majd péntekre virradóra, éjjel kettő után pakolhatják be cuccaikat a klubházba a tervek szerint.

- Az edzőtáborozás tökéletesen elérte a célját - indította summázással a beszélgetést Mátyus János, a Mátyus János mestere. – Kiváló körülmények vártak minket Belekben, ez vonatkozik a szállodára, az étkezésre és az edzéslehetőségekre egyaránt. Az első és az utolsó naptól letekintve a felkészülés ezen szakaszához mérten ideális időjárásban gyakorolhattunk füves pályákon. A legfontosabb cél a szakmai munka mellett az volt, hogy a pályán és azon kívül is csapattá gyúrjuk a játékosokat. Úgy vélem, ebben hatalmasat létünk előre.

Az edzések mellett négy felkészülési mérkőzést is játszott az együttes. A kazah Zherysu ellen Pekár László duplájával 2-0-ra nyert a Szpari. Aztán jött a grúz Dinamo Batumi, ezt a meccset az ellenfél nyerte 2–1-re, a Szpari gólját L’amam Seydi szerezte. A harmadik ellenfél a szlovák Senica volt, ezt a találkozót Juraj Halenár gólja döntötte el. A lett Jurmala elleni zárótalálkozón nem született gól.

Jó játék a Senica ellen

- Igen hasznosak voltak a találkozók, amelyek közül a szlovák élvonalban harmadik Senica elleni volt a legfontosabb, egyfajta főpróba - tért rá az edzőmeccsekre Mátyus János.

– Nos, ezen kifejezett jól játszottunk, remekül védekeztünk és megérdemelten nyertünk. A látottak alapján nagyon bizakodó vagyok.

A szakember még a beleki napok egyikén elmondta, hogy véleménye szerint a keret erősítése nagyon jól sikerült. Azt is megjegyezte még egy játékost igazolna. Persze csak akkor, ha erre a vezérkar rábólint.

– Valóban, amennyiben van még rá lehetőség, egy védőjátékos elférne. Egyelőre konkrét nevet nem tudok mondani- így Mátyus János. - Csütörtökre és péntekre pihenőt kaptak a játékosok - folytatta a vezetőedző. - Szombaton délelőtt találkozunk és edzünk. Vasárnap egy remélhetőleg jó edzőmeccset játszunk a kassaiakkal. Hétfőn egy, kedden két edzéssel folytatjuk, szerdán újabb edzőmeccs következünk. Dolgozunk, hiszen hamarosan ráfordulunk a célegyenesre.

Vasárnap hazai edzőmeccs

Ami a vasárnapi ellenfelet illeti, az FK Kosice a szlovák élvonalban, a Fortuna Ligában a hetedik helyen áll. A szerdára tervezett meccsen a román második vonalban játszott szatmárnémeti együttes lesz az ellenfél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!