Sport

2015.02.04. 09:01

Nyíregyházi Sportcentrum: meghívót hozott a posta

Nyíregyháza - Bálint Álmos és Kvancz Balázs képbe került a magyar serdülő válogatottnál.

Nyíregyháza - Bálint Álmos és Kvancz Balázs képbe került a magyar serdülő válogatottnál.

Korántsem kezdődött álmosan a Nyíregyházi Sportcentrum ifjú kézilabdázóinak kedd esti edzése. Két 2000-es születésű fiatal, nevezett Bálint Álmos és Kvanz Balázs (utóbbi mondhatni, igen szép névnapi ajándékkal lett gazdagabb) akkor tudta meg egyesületi edzőjétől, hogy számításba kerültek a magyar serdülő válogatott keretének kialakításánál.

– A két játékos február 16-ra és 17-re kapott meghívót, amikor is a Bari Nagy Lajos (a Budapesti Honvéd trénere) által kiszemelt 2000-es születésű fiatalok számára Dabason tartanak két napos összetartást – mondta Tarnavölgyi Gergely, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője, aki Hanufer Sándor kollégájával közösen edzi az ifjú titánokat.

A két tehetség joggal nevezhető a nyíregyházi kézilabdázás üdvöskéinek: mindketten húzóemberek az Erima Gyermekbajnokságban, de hétről hétre a sportcentrum serdülő II-es csapatának a mezét is magukra húzzák.

– Nagyon örülünk a hírnek, de elmondtuk a fiúknak: ez csak a rögös út legeleje. Nem szabad hátradőlni, keményen kell dolgozni azért, hogy eljussanak az út végére. Ez pedig csak úgy érhető el, ha nap mint nap megizzadnak azért, hogy jobbak legyenek. Ezzel teszik maguknak, és a város kézilabdasportjának is a legjobbat – közölte Tarnavölgyi Gergely edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!