Sport

2015.02.18. 19:23

Rétfalvi Tamás mestere nyomdokaiba lépett

Kisvárda - A juniorok mezőnyéből kilépve, immár a felnőttek között versenyez Rétfalvi Tamás, a Kisvárdai Karate Do SC sportolója.

Kisvárda - A juniorok mezőnyéből kilépve, immár a felnőttek között versenyez Rétfalvi Tamás, a Kisvárdai Karate Do SC sportolója. A nagyok terepe persze nem teljesen ismeretlen a számára, hiszen már tavaly, a csapatbajnokságon szerepelve is megízlelhette, hogy mennyivel nagyobb a felnőttek ütő- és rúgóereje. A mostani debütálás a lengyel nemzetközi bajnokságon, a Kárpátia Kupán volt esedékes Rzeszówban, ahol nyolc ország 51 klubjának mintegy 400 versenyzője lépett tatamira.

A 80 kilogrammban szereplő Rétfalvi a negyeddöntőben gyomor K. O.-val nyert első danos ukrán ellenfelével szemben, majd az elődöntőben a második danos lengyel riválisát combon „fogta meg”, így három perc letelte után a bírók őt hozták ki győztesnek. Közben Tamás lába megsérült, a komolyabb következmények elkerülése miatt pedig a döntő félidejében feladta a küzdelmet az Európa-bajnoki dobogós ukrán Olekszandr Timeccel szemben, így a várdai versenyző a második helyen zárt.

Rétfalvi Tamás mestere, Markó László után az első kisvárdai karatézó, aki nemzetközi versenyen, küzdelem kategóriában a dobogóra tudott állni. És ami még biztató, a 18 évével messze a legfiatalabb volt a mezőnyben, hiszen első két ellenfele egyaránt 27 esztendős volt, de a győztes ukrán is már a huszonharmadikat tapossa.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!