Sport

2015.03.11. 13:47

Két frontos harcra készülve

Nyíregyháza - A bajnokság harmadik körét hazai mérkőzéssel kezdi a Nyíregyházi Röplabda Akadémia.

Nyíregyháza - A bajnokság harmadik körét hazai mérkőzéssel kezdi a Nyíregyházi Röplabda Akadémia.

Pénteken folytatódik a női röplabda NB. II, mégpedig a harmadik kör küzdelmeivel. A bajnokság ezen periódusában még egyszer találkoznak egymással a csapatok. A negyedik helyen álló Nyíregyházi Röplabda Akadémia a közvetlenül mögötte tanyázó Eötvös Debrecent fogadja a bujtosi csarnokban (kezdés: 19 óra). A hazaiak dolgát nehezíti, hogy többen sérüléssel, betegséggel bajlódtak, emiatt edzéseket hagytak ki, valamint korukból adódóan segítették a szakosztály ifjúsági és gyermek korcsoportú csapatainak eredményes szereplését.

Így nem lesz könnyű helyzetben a Balázs István együttese a jelenlegi pozíció megtartása szempontjából fontos mérkőzésen.

– Gondjaink ellenére bízok a lányokban és a győzelemben – adott hangot reményének Balázs István, az Akadémia edzője. – Három hete játszottuk az utolsó tétmérkőzést, és megemlítem, hogy két fronton kellett az év folyamán helytállnunk. Az NB II-es meccsek mellett, ahol a nálunk rutinosabb csapatoktól vereséget szenvedtünk, amikor esélyesebbnek számítottunk, egy kivétellel győztünk. Ugyanakkor legfőbb célunk, hogy játéklehetőséget nyújtsunk a fiataloknak, ez az eredményességnél is fontosabb szempont. A másrészt az országos serdülő bajnokságban az eddigi négy forduló során játszott tíz mérkőzésen még szettet sem veszítettünk. A neheze, persze most következik, ki akarjuk harcolni az országos hatos döntőbe jutást, erre úgy érzem, reális esély mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!