Sport

2015.03.05. 19:03

„Nekem ilyen gól nem kellene”

Kisvárda - Tovább tart a vihar a Szolnok Kisvárdán szerzett első gólja körül, a bírónak meg kellett volna állítani a játékot.

Kisvárda - Tovább tart a vihar a Szolnok Kisvárdán szerzett első gólja körül, a bírónak meg kellett volna állítani a játékot.

Tényleg erre mondják, hogy igazi kupacsata volt. A szerdai Kisvárda Master Good–Szolnok MK-negyeddöntő (1–3) olyan különleges és annyi eseményt hozott, amely normális esetben egy teljes bajnoki szezonra elegendő lenne. Maradjunk a leglényegesebb, a pároscsata első mérkőzésének kimenetelét leginkább befolyásoló történetnél, az ötödik percnél. Ekkor úgy szerzett vezetést az NB II-es Szolnok, hogy Szécsi Gergő, a hazaiak kapusa a földön feküdt, és ezt kihasználva Nagy István negyven méterről az üresen maradt kapuba emelt.

Hanem helyesen ítélt-e Radványi Ádám játékvezető? Nem kell-e megállítani a játékot, ha fekszik a kapus?

– Egyre több helyről erősítik meg a mi szabályismeretünket, miszerint ha mezőnyjátékos kerül a földre, akár tovább is mehet a játék, ha viszont a kapus, akkor mérlegelés nélkül meg kell állítani – mondta Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója, aki alaposan körbejárta az ügyet. – A játékvezetőnek ilyenkor nincs joga mérlegelni, aztán, ha kiderült, hogy szimulált, akkor megkaphatja a sárga lapját, az ellenfél pedig szabadrúgással jöhet. Ami pedig a sportszerűséget illeti, nekem ilyen gól nem kellene. Fordított esetben utasítottam volna a játékosaimat, hogy a középkezdést követően hagyják, hadd vezesse az ellenfél a kapuba a labdát. A sportszerűség nálunk mindig fontos szempont, az aktuális bajnokságban mindig az elsők között vagyunk az ilyen jellegű versenyben, tavaly is megnyertük, most is az élen álltunk.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!