Sport

2015.04.22. 18:51

Szakaszos edzés pihenőkkel

Nyíregyháza - A Vadászi Team egészségmegőrző programokkal népszerűsíti a rendszeres sportolást.

Nyíregyháza - A Vadászi Team egészségmegőrző programokkal népszerűsíti a rendszeres sportolást.Egyre többet hallani azt a kifejezést, hogy interval. Mit is jelent? Az interval edzést a második világháború után futóatléták számára fejlesztették ki, akik ezzel a módszerrel jelentős eredményeket értek el. Pozitív hatásai miatt több sportágban is elkezdték alkalmazni, így az atlétikában, a labdarúgásban, az úszásban vagy a kerékpározásban. Ma nincs olyan sportág, ahol ne illesztenék be a sportolók edzéstervébe, és a szabadidejükben sportolók számára is elérhető, mint önálló kardio mozgásforma.

A Vadászi Interval az általános interval gyakorlatok mellett muay thai (thai boksz) elemekkel van megtűzdelve. A hagyományos muay thai mozdulatok önmagukban is interval elemekként alkalmazhatóak, viszont ötvözve még hatékonyabban működnek. A muay thai elemek folyamatos gyakorlása plusz önvédelmi elemként jelenik meg a gyakorlóknál, melyet akár olyan élethelyzetekben is tudnak használni, amikor önvédelemre kerül sor.

Iskolai bemutatókat tartanak

A Vadászi Interval egy részletesen kidolgozott, profi háttérrel rendelkező mozgásforma, amely Magyarországon elsőként foglalta rendszerbe az interval edzésformát. A leghatékonyabban működő kardio edzés a zsírégetés, az alakformálás, az erő- és energiaszint-növelés területén.

Vadászi Róbert irányításával tucatnyi fiatal ismerkedett már meg a thai boksszal is. Legtöbben versenyeken is indulnak, ahol eredményesen teljesítenek, ezen felül pedig jelentős a hobbiból sportolók száma is. Vadászi Róberték egyfajta missziót is vállaltak, hiszen a sportágat szeretnék megismertetni a hátrányos helyzetű fiatalokkal, ezért is szerveznek folyamatosan iskolai és egyéb bemutatókat.

– Az egyre népszerűbb interval edzésmódszer több szempontból is követendő – kezdte olvasóink tájékoztatását Vadászi Róbert. – Egyrészt remek lehetőséget ad az erőnlét fejlesztésére, ráadásul úgymond kortalan, hiszen a fiataloktól az idősekig mindenki végezheti. Éppen ezért egyfajta családi program is lehet egy ilyen foglalkozás, hiszen a szülők és a gyerekek egyaránt csinálhatják. Az intreval része annak az egészségmegőrző, a sportos életmód kialakítását szolgáló programunknak, amelyet megyénk minél több településén szeretnénk megismertetni. Nyíregyházán a vasutas művházban és a Cutler edzőteremben tartunk foglalkozásokat, miként Nagykállóban, Nyírbátorban és Mátészalkán is megtalálnak minket az érdeklődők.

Grafológus, kardiológus

– Az edzésbemutatók mellett komplex táplálkozási tanácsadást nyújtunk, gyakorta vannak vendégeink, a közelmúltban Pálmai Anna grafológus tartott érdekes előadást, és adott szinte pontos személyiségi rajzokat az írásokból. A közeljövőben dr. Csapó Géza kardiológus tájékoztatja az érdeklődőket – így Vadászi Róbert.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!