Sport

2015.05.26. 10:24

Ez most igen rosszul sült el

Nyíregyháza - Először nyert élvonalbeli mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus otthonában a diósgyőri együttes.

Nyíregyháza - Először nyert élvonalbeli mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus otthonában a diósgyőri együttes.

A szombati eső jót tett a pályának, így a játéktér adott volt a keleti rangadóra. A vendégszektorban több mint négyszáz szurkoló éltette már a kezdés előtt a diósgyőrieket és a Szpari szurkolói sem maradtak adósak a drukkolással. (Mennyien lettek volna, ha nincs klubkártya, beléptetőrendszer…?).

Az első félidő rendben volt

Jól indult tehát a derbi, amelyen stabil védekezést és hatékony támadójátékot várt csapatától Mátyus János, a Spartacus mestere. Ennek megfelelően, amikor a vendégekhez került a labda, a nyíregyháziak visszaálltak a saját térfelükre. És persze támadtak és két elpuskázott lehetőség után viszonylag hamar vezetéshez is jutottak. A gólt az a Fodor Ferenc fejelte, aki nem sokkal később akár duplázhatott volna. A védőnek fontos feladata volt, hiszen neki kellett ügyelnie a diósgyőriek játékmesterére, Bognár Istvánra.

A vezetés birtokában már kisebb elánnal, de továbbra is támadtak a hazaiak, a borsodiak pedig keresték a rést a pajzson, de nem tudtak mit kezdeni ellenfelük védekezésével.

A második félidő elején Vitelki Zoltán, a miskolciak megbízott edzője két cserére szánta el magát, amire Mátyus János is lépett és védő helyett támadót hozott be.

A diósgyőriek egyre inkább fölénybe kerültek, a Szpari pedig nem tudott lépést váltani. Egy kapufa után be is következett az, amitől a hazai drukkerek tartottak, mert egyenlítettek a vendégek. Ez persze feldobta nemcsak a vendégek szurkolóit, hanem a játékosokat is. A Szpari nyerni akart, ezért kitámadott. Volt is esély a második gól megszerzésére, ám ez végül a gyors kontrákkal riogató vendégeknek sikerült. Eddig jó párszor szerzett gólt a nyíregyházi csapat a meccs hajrájában, most viszont kapott.

A csereként beállt tizenhét esztendős Boros Gábor első élvonalbeli meccsén a kapuba talált és a számára bizonyára örökké emlékezetes góllal mindhárom pontot megszerezte a diósgyőri alakulat.

Tálcán kínált lehetőségek

Nem így képzelték el a hazai búcsút a nyíregyháziak. Az első félidőben még nem volt gond, ám a második félidőben hiányzott az a harcosság, ami korábban pontokat eredményezett. A hajrában a fegyelmezetlenségek, az egyéni hibák tálcán kínálták a lehetőséget a vendégeknek, akik éltek is vele. A Diósgyőr így élvonalbeli meccsen először tudott nyerni Nyíregyházán.

KM-ML



Nyíregyháza, 2015. május 23., szombat (MTI) - A Diósgyőr fordított és 2-1-re nyert a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján. tovább »


Miskolc, Nyíregyháza – A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján a Nyíregyháza Spartacus a DVTK csapatát fogadta 18.30-tól. A mérkőzésről élőben tudósítottunk portálunkon! tovább »



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!