Sport

2015.05.07. 13:18

Isten veled, Kerezsi Tóni!

Nagykálló - Kerezsi Antal 36 éven át szolgálta játékvezetőként a megye labdarúgását. Egy ikon volt a mi szintünkön, akire fel lehetett nézni. Sajátságos volt a futóstílusa, de végig egyenes gerinccel tette a dolgát.

Nagykálló - Kerezsi Antal 36 éven át szolgálta játékvezetőként a megye labdarúgását. Egy ikon volt a mi szintünkön, akire fel lehetett nézni. Sajátságos volt a futóstílusa, de végig egyenes gerinccel tette a dolgát. Az NB III-as keret markáns tagjaként bármilyen szintű meccset, tüzes rangadót rá lehetett bízni. Jellegzetes bajusza, hanghordozása, őszinte véleménye, határozott ítélkezése feledhetetlen.

Hatvan esztendeje született Nagykálló kiskállói részén. A Piros Lap elnevezésű újságunkban tíz éve jelent meg róla portré „Nagy játékvezető Kiskállóból” címmel. Ott nyilatkozta:

– Szakmai példaképem a mindenki előtt nagyra becsült, mégis sokak által elfeledett Gál „Izsák” Pista bácsi, aki már régen nem él közöttünk. A futball az egész életemet végig kísérte, talán csak a családomat szeretem úgy, mint a játékvezetést. Rajtam kívül álló okok miatt nem lehettem országos kerettag, ami nagyon bántott akkoriban, ám azóta beletörődtem a megváltoztathatatlanba. Jóleső érzéssel gondolok vissza, hogy volt egy Kerezsi, Adorján, Nagy S. kállói hármas. Ebben a felállásban közel 25 éven keresztül működtünk együtt, és ez a hosszú időszak mély nyomot hagyott bennem. Azt kívánom, hogy sok ilyen hármasa legyen a megyének! Ars poeticám: Mindig mi legyünk a csapatokért és a közönségért, nem ők mi értünk”.

Kerezsi Antalt május 8-án 16 órától a nagykállói köztemetőben kísérik utolsó útjára. Emlékét megőrizzük.

L. Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!