Sport

2015.05.05. 09:43

Nemes célok és feladatok

Nyíregyháza - Dr. Teschmayer Gábor dédelgetett célja, hogy hamarosan felnőtt férfi és női NB I-es csapata legyen a megyének.

Nyíregyháza - Dr. Teschmayer Gábor dédelgetett célja, hogy hamarosan felnőtt férfi és női NB I-es csapata legyen a megyének.

Új időszámítás kezdődött. Miként arról korábban hírt adtunk, küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség, amelyen Kocsis Mátét választották meg elnöknek. A változások jeleként háromfős felügyelőbizottságban helyet kapott dr. Teschmayer Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség első embere is.

– A rendezvényen egyhangú támogatással választottak meg az országos szövetség felügyelőbizottság tagjává – taglalta a történteket dr. Teschmayer Gábor. – Feladatom a FEB elnökével és harmadik tagjával, hogy az MKSZ működésének törvényességét felügyeljük. Úgy gondolom, hogy a személyes szakmai kompetencián túl új szerepvállalásom egyben a megyei szövetség elmúlt másfél éves munkájának is elismerése. Hozzáteszem, a szabolcsi sport irányításával foglalkozó szakemberek tevékenységét más fronton is felfedezték, hiszen dr. Barczi Róbert a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, Kósa Árpád pedig a Magyar Röplabda-szövetség vezetőségében foglal helyet.

Feladat pedig akad. Nem is kevés. Már csak a kézilabda tradicionális jellege, nimbuszának megőrzése is nagy erőfeszítést igényel a szűk vezérkar részéről.

–A tisztújítás kapcsán el kell mondjam, hogy az MKSZ elnöke dr. Kocsis Máté vezetőként és közösségek menedzselőjeként, mind többszörösen megválasztott városvezetőként, mind az FTC alelnökeként jelentős szakmai tapasztalatokat szerzett szervezetirányítás és vezetés kapcsán – nyomatékosította dr. Teschmayer Gábor. – Hiszem és remélem, hogy az új elnök munkája mind az utánpótlás építéssel, mind a kézilabda létesítmények fejlesztésével kapcsolatos célkitűzéseinek megvalósítását fogja eredményezni. Nagyon fontosnak tartom, hogy a nemzetközi sportdiplomáciai pozícióink is tovább erősödjenek, amire garancia a tiszteletbeli elnök és az elnökségi tagok személye.

Agilis ember lévén, a szabolcsi elöljáró nagyszabású elképzeléseket dédelget a jövőt illetően.

– Úgy gondolom fontos az utánpótlás nevelés kapcsán, hogy a megyei szövetségek szakmai koordinációs hatásköre bővüljön. Szinten szükség van a különböző egyesületek utánpótlás munkájának összehangolására. Senki nem egy sziget, mindenki része az egésznek. Hiszem, hogy akkor tudnak az egyes egyesületek is sikeresebbé válni, ha mögöttük a megyei szövetség jól összehangolt és koordinált sportdiplomáciai és sport szakmai hátteret tud biztosítani. Erre fogok törekedni. Célom, hogy – bár szervezetünknek közvetlenül nincs befolyása rá – megyénkben 1-2 éven belül legyen felnőtt férfi illetve felnőtt női NB I-es csapat. Célom, hogy a megyei kézilabdázásban érintett településeken az infrastrukturális feltételek is biztosítottak legyenek. Legyen mindenhol fedett kézilabdapálya, ne kellejen sehol betonon, kültéren játszani. Nagyon fontos, hogy a jövőben is folytassuk azt a segítő munkát, amelynek eredményeképpen az elmúlt másfél évben több új egyesülettel bővült a megyei kézilabda élet.

Nagy terv a nyári szünetre

Dr. Teschmayer Gábor nem ül a babérjaian. Az elmúlt időszakban megvalósított programokra is kitért.

– Nagy sikere volt mind helyi, mind országos szinten az I. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás tornának, ahol közel 600 résztvevő három napon keresztül mérte össze tudását. Fontos szerepet szánunk a jövőben is a megyei szövetségünk által megálmodott és útjára indított JUMP, játékvezetői utánpótlás mentor programnak. Jelenleg 12 fiatal, mentorált vesz részt 3 mentor felügyelete mellett. Ősszel pedig új belépőkkel folytatódik a munka. Tavaly nagy sikere volt és a sportág megyei népszerűsítésében kiemelt szerepet kapott az I. Szabolcs Kupa, amelyen 1000 gyermek tudta megmutatni tudását. Ezt is folytatjuk, májusban, valamint júniusban 4 korcsoportban összesen 32 csapattal második alkalommal rendezzük meg az általunk életre hívott kupasorozatot. A nyári szünet előtt van még egy nagy tervünk. Szeretnénk egy egész napos strandkézilabda napot szervezni Nyíregyházán. Úgy gondolom, hogy sportágunk ezen ága egyre népszerűbb, nemcsak külföldön hanem hazánkban is. A tervezés és előkészítés elindult és reményeink szerint június végén egy gyönyörű, napsütéses napon rengeteg fiatal és már kevésbé fiatal résztvevővel megvalósul az elképzelésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!