Sport

2015.06.03. 11:21

Egy körön nem lehetett őket lekörözni

Nyíregyháza - Négyszázon születtek meg a diákolimpiai aranyak, a sprinter Ónodi Dávid pedig tovább javított az egyéni csúcsán.

Nyíregyháza - Négyszázon születtek meg a diákolimpiai aranyak, a sprinter Ónodi Dávid pedig tovább javított az egyéni csúcsán.

Tovább faragott az egyéni csúcsán Ónodi Dávid. Az egy héttel korábban, 100 méteren elért 10.62 másodperc után a nyíregyházi sprinter az egyetemi-főiskolai bajnokságot nyerte meg 10.60-as idővel. A meghívásos versenyszámban induló szolnoki Sipos János 10.58 másodpercet ért el, vagyis a két sportoló nagy „meccse” lehet a hétvégi, zalaegerszegi vidékbajnokság.

Ónodin kívül a Nyíregyháhzi Főiskolának aranyérmet szerzett még a hármasugró Pál Robin, a kétszázas Guba Liliána és a kalapácsvető Aradi Stefánia. A súlylökők között szereplő Kerekes László (Nyíregyházi Sportcentrum) meghívottként nyert. Ismét érdekesnek ígérkezett a férfi diszkoszvetés, amelyen folytatódott az idén már megszokott körbeverés. Ezúttal a Testnevelési Egyetemre járó Huszák János nyert, megelőzve a két nyíregyházi főiskolást, Káplár Jánost és Szikszai Róbertet. Kettejük közül különösen utóbbi formája ingadozik így a szezon elején. Súlylökésben fordított volt a sorrend a két Kerekes László-tanítvány között, Szikszai ott is bronzot nyert.

A megnyert versenyszáma mellett Pál Robin távolban második lett és Vígvári Szabolcs is kétszer volt érdekelt az eredményhirdetésnél: kétszázon harmadik, négyszázon második lett. A nem a Nyíregyházi Főiskola színieben szereplő Sportcentrum-versenyzők közül Kerekes Dóra (Nemzetvédelmi Egyetem) diszkoszvetésben szerzett ezüstérmet.

A felsőoktatásban résztvevők seregszemléje mellett a középiskolások diákolimpiáját is megrendezték, egy házzal odébb, az Ikarus-pályán (a másik viadalnak a Testnevelési Egyetem) adott otthont. A megyebeli versenyzők ezúttal nem kényeztettek el bennünket a szereplésükkel, mint a korábbi években, de azért két arany így is született, mindkettő 400 méteren, a VI. korcsoportban. A fiúknál Tasi T. Dávid, a lányoknál Palásti Luca nyerte meg az egykörös futást.

Az V. korcsoportosok egyetlen érmét a távolugró Buzga Zoltán szerezte, a nagyobbaknál is ebben a versenyben lett még harmadik Fábri Anna.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!