Sport

2015.06.10. 08:59

Előkelő helyet vívott ki magának az NYVSC

Nyíregyháza - Derekasan helytálltak a Nyíregyházi VSC színeit képviselő fiatalok a gyermek országos vívó csapatbajnokságon – Budapesten.

Nyíregyháza - Derekasan helytálltak a Nyíregyházi VSC színeit képviselő fiatalok a gyermek országos vívó csapatbajnokságon – Budapesten.

Leány kardban tizenegy együttes indult: az – Együd Eszter, Németh Eke Lilla, Nyíri Villő, Varga Emília összetételben pástra lépő – NYVSC-t a negyedik helyen emelték ki a legjobb nyolc között, ezért azonnal a négy közé jutásért vívtak az MTK ellen. A nyírségiek 45:40 -re győztek, így a favorit UTE következett – immár az elődöntőben. Noha mindvégig jól tartották magukat, a fővárosiak 45:36-ra nyertek, míg a bronzmeccsen az NTE bizonyult jobbnak a nyíregyháziakná, akik ily módon a negyedik helyen végeztek.

A Kecskeméti Áron, Kun Tamás, Lukács Antal, Szántó Dávid alkotta fiú gárda a nyolc közé jutásért a Veszprémet verte 45:26-ra, majd a negyeddöntőben a BVSC-vel szemben – nagyon kiélezett küzdelemben – 45:43-ra alulmaradt. A helyosztók során előbb a GEAC-t 45:40-re legyőzték, folytatásban az MTK-nál is jobbnak bizonyultak (45:36), ennek köszönhetően a tizenegy együttest felvonultató mezőnyben az ötödik pozíciót szerezte meg az NYVSC.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!