Sport

2015.07.11. 11:30

A végére lett meg a bronz – vagy mégsem?

Nyíregyháza - Szikszai Róbert a pályán elért eredmények alapján a harmadik helyen végzett, de egy óvás letaszíthatja a dobogóról.

Nyíregyháza - Szikszai Róbert a pályán elért eredmények alapján a harmadik helyen végzett, de egy óvás letaszíthatja a dobogóról.

Az amúgy barátságos észt főváros, Tallinn az időjárás szempontjából változékony arcát mutatja az U23-as atlétikai Európa-bajnokság alatt. Péntek reggelre esett, de a folytatásra nem lehetett panasz, az esti döntők elején mért húsz fok némi felüdülést jelentett az otthoni negyven után.

Estére pörögtek az események, a hétpróbázó Krizsán Xénia arany- és a kalapácsvető Pásztor Bence bronzérme után jöttek a diszkoszvetők, Szikszai Róberttel és Káplár Jánossal. Elsőre mindketten érvénytelent dobtak, másodikra Káplár biztosította helyét a nyolcas döntőben (56.21), Szikszai ettől még kicsit messze volt (54.77). Harmadikra (56.55) aztán előrelépett a hatodik helyre, a döntő utolsó sorozatát a két nyíregyházi a hetedik-nyolcadik helyen kezdte.

És ahogy Szikszai Róbert szokta, utolsóra jött a nagy dobás: 58.82-vel feldobta magát a harmadik helyre, a bronz is csak 14 centire volt. Igenám, csakhogy a negyedik helyen végzett horvát Filip Mihaljevic megóvta a negyedik sorozatban elért dobását, amely 60.50 méteres volt, és ezzel második lenne – Robi pedig negyedik. Az óvást viszontóvás követheti, hivatalos végeredmény csak késő este lehet. Káplár János a nyolcadik helyen végzett, az Európa-bajnok a román Alexandru Firfirica (60.64) lett.

Szombaton délelőtt a női diszkoszvetés selejtezőjében induló Kerekes Dóráért, este a magasugrás fináléjában szereplő Bakosi Péterért szoríthatunk a nyíregyháziak közül.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. július 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!