Sport

2015.07.25. 15:42

Ami biztos: simán lesz csapat Csengersimán

Csengersima - Tizennégy év után éled fel a futball a határ men­ti településen, ahol hosszabb távra terveznek.

Csengersima - Tizennégy év után éled fel a futball a határ men­ti településen, ahol hosszabb távra terveznek.

Van még remény. Nem mindenhol sírnak, jajgatnak, ha a futballra terelődik a szó. Csengersimán speciel tizennégy esztendeje volt utoljára normálisan működő, bajnoki fronton érdekelt együttes – azóta semmi.

Most a tettek mezejére léptek az illetékesek, olyannyira, hogy összetrombitálták a hazai ifjakat, akiknek élére Volkán Roland áll. Igaz, ami igaz, a játékos-edző kiterjedt kapcsolatrendszere jól jöhet a szervezési munka során, elvégre nem nyeretlen kétéves, több megye kettes legénységben, sőt, a Csenger színeiben az első osztályban is megfordult.

– Az önkormányzat szentül elhatározta, hogy mindenképpen beindítja a futballt, mert erre a helyi fiatalok körében nagy igény mutatkozott – ecsetelte a történteket Volkán Roland. – Nem volt nehéz megszervezni a társaságot, 14–16 helyi játékos azonnal jelentkezett, ők folyamatosan együtt fociztak kispályán, rájuk lehet építeni. Bízom abban, hogy egy-két rutinosabb emberrel még meg tudjuk erősíteni a keretet, és akkor nem fogunk szégyent vallani a megyei háromban.

– Hosszabb távra tervezünk, a legfontosabb feladatunk, hogy kialakítsunk egy utánpótlásbázist, mégpedig felmenő rendszerben, amely folyamatosan biztosítja a felnőttcsapat bázisát. Ehhez technikailag minden feltételt biztosítani kívánunk.

– Biztos vagyok abban, hogy száz-százötven nézőnk lesz minden hazai meccsünkön, a többi rajtunk múlik.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!