Sport

2015.07.08. 12:00

Gatlinékat elkerülte, így a hazai veretlenségét megőrizte

Nyíregyháza - Ónodi Dávid egy századra az egyéni legjobbjától, Palásti Luca és Pál Robin versenycsúcsa.

Nyíregyháza - Ónodi Dávid egy századra az egyéni legjobbjától, Palásti Luca és Pál Robin versenycsúcsa.

A keddi székesfehérvári Gyulai Memorial atlétikai sztárparádé leginkább várt versenyszám pedig a férfi 100 méter volt, a mezőnyben a 2004-es olimpiai bajnok, idén még veretlen, a világ idei legjobbjával (9.74) rendelkező amerikai Justin Gatlinnal. A világsztárnak sem kedvezett a szembeszél, így nem sikerült tíz másodpercen belülre (10.02) kerülnie, de aki látta futni, annak örök emlék marad.

– Jó lett volna egy futamba kerülne Gatlinnal, de a szervezők a székesfehérvári Szabó Dánielt jelölték az A futamba – mondta a B futamban a Gatlinékhoz hasonló, erősnek mondható 1,1 méter/másodperces ellenszélben 10.60-at futó, tehát egyéni rekoedjától egyetlen századdal elmaradó, itthoni idei 100 méteres veretlenségét ezzel a győzelemmel továbbra is őrzi nyíregyházi Ónodi Dávid. – Csak azt tudom mondani Gatlinról, mint a többi világsztárról, amikor testközelből látjuk őket, hogy ugyanazt csinálják, mint mi, csak amikor odaállnak futni, akkor többnyire tíz másodpercen belülre kerülnek. Ez egyfajta adottság, amivel sokan nem rendelkezünk.

Az erős mezőnyökben több nemzeti rekord, világ idei legjobb eredménye és versenycsúcs is született. A női 400 méter Szuperliga-számában utóbbi Palásti Luca nevéhez fűződik, a junior Európa-bajnokságra készülő középtávfutó 55.86 másodperccel nyert. Pál Robin is versenycsúcsot ért el hármasugrásban (15.57 méter), de csak második lett. Ez úgy történhetett, hogy a vele holtversenyben végző László Dávid jobb második kísérlettel megelőzte a nyíregyházi ugrót. Pazonyi Réka az utánpótláskorúak 100 méteres versenyét nyerte meg.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 9-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!