Sport

2015.07.07. 15:29

Helebrandt Máté nekifut az Universiadénak

Nyíregyháza - A nyíregyházi Helebrandt Máté csütörtökön reggel áll majd rajthoz a dél-koreai Universiadén.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Helebrandt Máté csütörtökön reggel áll majd rajthoz a dél-koreai Universiadén.Már javában nagyüzem van a dél-korai Kwangdzsuban. Itt rendezik az Universiadét, sokak szerint az egyetemisták és főiskolások világjátéka rangjában az olimpiai utáni második nagy esemény. Az elmúlt héten repült az ázsiai megmérettetésre Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója. Pokrovenszki József tanítványa felszabadultan, a riói olimpiai belépővel a zsebében vághatott neki a hosszú útnak.

- Tényleg úgy fest minden, mint egy mini olimpia, a stadion és az Universiade-falu óriási, rengeteg az ember (sportoló és néző egyaránt) élmény lesz itt versenyezni! - kezdte helyszíni beszámolóját Helebrandt Máté. - Már túl vagyunk az első átmozgató és komolyabb edzéseken is, és a levegő valóban elég nehézkes, nehéz eldönteni, hogy a pára vagy a szmog miatt.

Nagyon párás meleg

– Az atléta-falu is hihetetlen méretekkel büszkélkedik, mi sportolók majdnem két tucat, egyenként 30 emeletes lakóházakban vagyunk elszállásolva. Ami a klímát illeti, nagyon szokatlan a nagyon párás meleg. Az átlaghőmérséklet 25-27 fok, de nem ritka nap közben a 35 fok sem. Ez hasonló az otthoni hőmérséklethez, de többnek érezzük a magas páratartalom miatt, ami viszont garantált, mert félszigeten vagyunk, az óceán kétszáz kilométeres távolságon belül van, ráadásul július a második legcsapadékosabb hónap.

Tizenegyedik a mezőnyben

- Ami a mezőnyt illeti, huszonhatan állnak majd rajthoz csütörtökön reggel és nagyon komoly ellenfelek jöttek. Az idei év teljesítménye alapján az első helyen a japán Matsunaga Daisuke áll, akinek 1:19:08-as ideje van, amivel már olimpiát is lehet nyerni. Én a tizenegyedik helyet foglalom el ebben az erős mezőnyben.  Az itteni edzések jól sikerültek és mivel jó formában jöttem ki bízom a jó szereplésben és remélem minél előrébb fogok végezni - így Helebrandt Mátét.

A nyíregyházi sportoló csütörtökön ottani idő szerint reggel fél nyolckor vág neki a húsz kilométeres távnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!