Sport

2015.07.14. 13:24

Köszöntötték az atlétákat

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak teljesítményéhez a magyar szövetség is gratulált.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak teljesítményéhez a magyar szövetség is gratulált.

A történtek fényében teljeséggel érthető, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum vezetése tökéletesen elégedett a tallinni U23-as atlétikai Európa-bajnokságon felmutatott eredménysorral.

Mármint a mieink produkciójával. Mint azt részletesen taglaltuk Szikszai Róbert bronzérmet szerzett diszkoszvetésben, ugyanebben a számban Káplár János nyolcadikként zárt. Bakosi Péter magasugrásban – idei legjobbját nyújtva, 221 centiméterrel – ötödik helyen végzett, míg Kerekes Dóra diszkoszvetésben tizenegyedik lett. Vagyis, négyből négy döntős szereplés, ami az országos szövetség illetékeseit sem hagyta hidegen – gratulációjukat fejezték ki a nyírségi stábnak.

Az észt fővárosban tapasztaltakról sajtótájékoztatón számoltak be a főszereplők. A kötetlen hangvételű, élménybeszámolóval egyenértékű eseményen Kósa Árpád ügyvezető mellett az edzők, Bakosi Béla, Kerekes László és Vas László is asztalhoz telepedtek a versenyzők társaságában.

– Óriási büszkeséggel tölt el bennünket az ifjú högy és az urak teljesítménye, ami további hitet ad a munkához. Remélem a lendület kitart, és akkor újra fogadhatjuk a gratulációkat – közölte nem titkolt lelkesedéssel Kósa Árpád.

Vas László mindehhez hozzáfűzte: a versenyidőszak kellős közepén több, mint tisztességesen álltak helyt a sportág nyíregyházi képviselői. Mégpedig a nemzetközi porondon is. Az Európa Kupa után a korosztályos Eb-n is kitettek magukért a hazai titánok, sőt, szorosan idevág, hogy a gyalogló Helebrandt Máté negyedik helyet szerzett a dél-koreai Universiadén.

S nincs megállás. Csütörtökön kezdődik a svédországi Eskilstunában a junior kontinensviadal, amelyen a 400 méteren rajtoló futó, Palásti Luca is indul.

Bakosi Béla megsúgta, fiával, Péterrel egyetemben egyáltalán nem tett le arról, hogy a szeptember közepéig tartó idény során még sikerül túlszárnyalni a Tallinnban „elővezetett” 221 centis magasságot. Ugyanakkor Kerekes László arról értekezett, hogy talán még életében nem idegeskedett annyit, mint a balti országban rendezett viadalon. Mondjuk, valóban volt miért... Persze az is bebizonyosodott, hogy Szikszai Robi jó versenyző típus – bírja a nyomát, amikor szorulni látszik a hurok, képes nagyot domborítani. A dobószámokért felelős tréner egyúttal azt is nyomatékosította, még jobb eredményekre kell törekedni, soha nem szabad hátradőlni.

KM-KT


Nyíregyháza - Palásti Luca 400 méteren Svédországban áll rajthoz a juniorok Európa-bajnokságon. tovább »


Nyíregyháza - Az ötösugrásban egyetlen szalag kevés volt ahhoz, hogy lemérjék a bajnok eredményét. tovább »


Nyíregyháza - Bakosi Péter magasugrásban kevéssel maradt le a dobogóról, Kerekes Dóra is döntős volt diszkoszban. tovább »


Nyíregyháza - Megkapta bronzérmét Szikszai Róbert. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője Tallinnban, az U23-as atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapján végzett a harmadik helyen, de az eredményhirdetést szombaton rendezték. tovább »


Nyíregyháza - Az U23-as atlétikai Európa-bajnokság szombat délelőtti programjában Kerekes Dóra volt az egyedüli nyíregyházi érintett az észtországi Tallinnban. tovább »


Nyíregyháza - Szikszai Róbert a pályán elért eredmények alapján a harmadik helyen végzett, de egy óvás letaszíthatja a dobogóról. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!