Sport

2015.08.18. 13:02

Duplákkal üldözi a mesterhármast

Kisvárda - Az olykor védőként is bevetett Vári Barnabás csatárnak tartja magát, ezt legutóbb is bizonyította.

Kisvárda - Az olykor védőként is bevetett Vári Barnabás csatárnak tartja magát, ezt legutóbb is bizonyította.

A Csákvár ellen a kispadról szállt be, a Gyirmót vendégjátéka alkalmából jobboldali védőt játszott, a Szeged látogatását pedig bal oldali támadóként két fejesgóllal tette emlékezetessé Vári Barnabás. A Kisvárda Master Good 18 nyári új szerzeményének egyike ezzel a duplával alaposan kivette a részét az NB II-es újonc szezonbeli első győzelméből (4–0).

– A helyzeteink a korábbi meccseinken is megvoltak, most végre be is találtunk és hátul is lehoztuk kapott gól nélkül a találkozót, így összejött a remélt győzelem – mondta a szeptember közepéig még 27 évesnek számító futballista. – A hangulatnak is jót tett a siker, a folytatáshoz is lendületet és önbizalmat adhat, megindulhatunk felfelé a tabellán. Mindig sokat gyakoroljuk a pontrúgásokat, ezen a meccsen különösen nagy hangsúlyt fektettünk rá, Erős Gábor remek beadásai után középen már nem volt nehéz dolgunk.

A korábbi dunaújvárosi, paksi és szolnoki futballista legutóbbi állomáshelyén, a Tisza-partján is amolyan fregoliembernek számított, a márciusi Kisvárda elleni kupameccseken jobbhátvédként tündökölt, 13 góljával mégis házi gólkirályként zárta az előző évi NB II-es bajnokságot.

– Csatárként kezdtem a pályafutásomat, támadónak is tartom magam, aztán előfordult, hogy védőként számítottak rám – mondta a 44 élvonalbeli fellépésén két gólt jegyző Vári Barnabás. – A tavalyi bajnokság hajrájában megint előreküldtek, és az utolsó öt meccsen sikerült nyolc gólt szereznem. Miként most a Szeged, úgy az előző idény hajrájában a Kaposvár, a Siófok és a Soroksár ellen is dupláztam. A mesterhármast egyelőre csak üldözöm.

 A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország augusztus 19-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!