Sport

2015.09.30. 08:51

A kutya is kávézni fog, amikor Nagyhalász kimászik a gödörből

Nagyhalász - Nagyhalász a nyugalom szigete: senki nem szólt egy rossz szót sem a futballistákhoz.

Nagyhalász - Nagyhalász a nyugalom szigete: senki nem szólt egy rossz szót sem a futballistákhoz.

Csak pozitívan! Nagy Lajos nem az a típus, aki berezel néhány vereségtől – sokkal inkább azon iparkodik, hogy a Nagyhalászt egyenesbe hozza. Tény, ami tény, a megyei első osztályú futballcsapatot az előző évad után szétkapták, mint a zsebórát, a július derekán munka állt trénernek gyakorlatilag elölről kellett kezdeni az „építkezést”.

Emígyen benne volt a pakliban, hogy az egyletnek problémái adódnak, olyannyira, hogy a bennmaradás kibrusztolása a bajnoki cím megszerzésével érne fel. Egyelőre két döntetlen mellett öt vereség csúszott be, mindazonáltal még nem úszott el minden.

– Nem aggódunk – nyomatékosította Nagy Lajos, a tizenötödik pozícióban posztoló legénység edzője. – Amikor elkezdtük nyáron a munkát, arra törekedtünk, hogy Nagyhalász a nyugalom szigete legyen és persze az is maradjon. A bajnoki szereplés miatt senki nem szólt egy rossz szót sem a srácokhoz, nyilván akadnak azért észrevételek, javaslatok, segítésünkre vannak a régi motorosok, többek közt Hegedűs tanár úr és Albók Lajos bácsi. Sok 17-18 éves fiatalt dobunk harcba, náluk előfordul a formaingadozás, amely sajnos elkerülhetetlen ebben a korban, ezért sem nyújtanak egyenletes teljesítményt. Mindannyian látjuk, a keret erősítésre szorul, ugyanakkor helyi játékosok nélkül elképzelhetetlen hosszú távon az életképes futball. Erre talán a legjobb élő példa a Szatmár Unió esete, ahol megszólították a környékbeli tehetségeket, ráadásul bátran bevetik őket, az eredmények pedig igazolják a döntés helyességét.

Nagy Lajos a saját sorsára is kitért.

– Továbbra is keressük a megfelelő edzőt, akivel együtt dolgozva megvalósíthatjuk terveinket. Mert én csak vészmegoldásként ugrottam be, az eredeti feladatköröm az utánpótlásnevelés, illetve az egyesületi munka koordinálására szól. Ehhez annyit: hajrá, Halász, és ha egyszer kimászunk a gödörből kutya is kávézni fog!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!