Sport

2015.09.22. 13:28

Marso-NYKK - Végéhez közelít a tesztkorszak

Nyíregyháza - Először vesz részt a hagyományos Göcsej-kupán a nyíregyházi férficsapat, amely amerikai játékosokat is bevet.

Nyíregyháza - Először vesz részt a hagyományos Göcsej-kupán a nyíregyházi férficsapat, amely amerikai játékosokat is bevet.

A szlovákiai fellépések után szerdán a nyugati határszél felé veszi az irányt a Marso-Nyíregyháza férficsapata, amely az október 3-i bajnoki rajtra készülve részt vesz a hagyományos, zalaegerszegi Göcsej-kupán. Végre némi sikerélménnyel a háta mögött.

– A felkészülési időszakban nem az az elsődleges, hogy meccseket nyerjünk, de vágytunk már erre a győzelemre, mert mégis csak ad egy kis tartást, önbizalmat a csapatnak – mondta a szakmai igazgató. – Sokan már most úgy gondolják a vetélytársaink közül, hogy a bajnokságban az utolsó hely elkerüléséért lehetünk versenyben, nem bánom, ha ezt mások így gondolják, de azt is remélem, hogy az első fordulókat követően meg kell változtatniuk ezt az álláspontjukat. A korosztályos csapatokban szereplő játékosok és a játékot sérülés miatt nem vállaló negyedik légiósunk, Nikola Jovanovics hiányában kevesen voltunk a legutóbbi szlovákiai megmérettetésen, de így legalább kellő játéklehetőséghez jutott Bus Iván, Molnár Marcell és Kósa Tamás, és ez a csapatépítés szempontjából nagyon fontos volt.

Jovanovics távolléte mintha azt is sugallná, hogy a több héten át tesztelt szerb magasbedobó aligha lesz a nyíregyháziak játékosa. Tornarendszerben a Göcsej-kupa lesz az utolsó a bajnoki rajt előtt, amikor még tesztelhető a negyedik külföldi kosaras. Van már kiszemelt?

– Két amerikai kosaras van képben, akik más stílusban játszanak, mint Jovanovics, mert az eddigi tapasztalatok azt mondatják, hogy gyorsabb, inkább hármas poszton bevethető, de a négyes pozícióban sem idegen játékosra van szükségünk – így Sitku Ernő. – Az egyik jelölt már velünk lesz a szerdai nyitómeccsen is, és annak örülnék, ha másikuk is befutna a torna során.

A Göcsej-kupát 46. alkalommal írták ki, nyíregyházi csapat most először vesz részt rajta. A nőknél négy, a férfiaknál nyolc csapat alkotja a mezőnyt, a Marso-Nyíregyháza szerda este a Falco ellen kezd.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 23-i számában.

Ezek is érdekelhetik