Sport

2015.10.21. 13:35

Bérmálkozás utáni gólontás

Ibrány - Igazán emlékezetes marad az Ibrány csatára, Kristófi Sándor számára a mögöttünk hagyott vasárnap.

Ibrány - Igazán emlékezetes marad az Ibrány csatára, Kristófi Sándor számára a mögöttünk hagyott vasárnap.

Délelőtt megkapta a katolikus egyház hét szentségének egyikét (vagyis bérmálkozott), délután pályára lépett a soros megyei első osztályú futballbajnokiján, azon, amelyen csapata, az Ibrány 10–1-re kiütötte a Kemecsét. És mivel a gólzáporból a bérmálkozó, vagyis Kristófi Sándor három (igazából négy, de erről majd később) góllal vette ki a részét, elmondható, emlékezetes napot zárt az ibrányiak támadója.

Fontos számára a hit

– Vallásos családban nőttem fel, nekem és családtagjaim számára is fontos a hit, és az egyházzal kapcsolatos ünnepek – árulta el a 21 éves támadó, aki vasárnap délelőtt lakóhelyén Leveleken, a 120 bérmálkozós sokaság miatt a templom helyett a sportcsarnokban tartott római katolikus szertartáson kapta meg a hét szentség egyikét. – Voltam első áldozó is, most érkezett el az idő a bérmálkozásra. Azt azért töredelmesen bevallom, hogy nem jutok el minden vasárnap a templomba, de a nagyobb ünnepek szentek a számomra, mint ahogy iskolakezdés vagy a bajnoki nyitány előtt is mindig részt veszek a misén.

Meglehet, a bérmálás során a paptól a homlokára kapott kenet, a krizma is kellett hozzá, hogy ilyen jól sikerüljön Kristófi Sándor és csapata számára a Kemecse elleni mérkőzés.

Szertartás, ebéd, meccs

– A meccs előtt nem mostam le magamról a kenetet, amúgy is gyorsan pörögtek az események, hiszen a bérmálást követő családi ebéden épp csak annyi időm maradt, hogy megegyem a főételt, és már indultam is a mérkőzésre – így Kristófi Sándor. – Nehezebb bajnokira számítottunk, hiszen bár a Kemecse idén nem tartozik az élcsapatok közé, azért csak legyőzte a Tiszavasvárit és legutóbb döntetlent játszott a Baktalórántházával. Az volt a kulcs, hogy komolyan vettük a meccset, nem becsültük le az ellenfelet, és ahogy jöttek a gólok, törekedtünk arra, hogy minél többször eredményesek legyünk.

Hírlik, nem is három, hanem négy találatig jutott a mérkőzésen a Nyíregyháza Spartacusban is megfordult támadó.

– A meccs utolsó gólja előtt rálőttem a kapusra a labdát, ami visszapattant rám, és a kapuba tartott, majd még egy kemecsei játékos, Dócs Norbert is hozzáért, így végül az ő öngóljának könyvelték el – idézte fel a 77. percben történteket Kristófi Sándor. – Kérdeztem a játékvezetőt, hogy miért, azt mondta, hogy ez már öngólnak minősül. Ez lett volna a bajnokságban a második olyan meccs, amikor négy gólt szerzek, hiszen a Tiszalökön elért tucatnyi gólunk alkalmával a jegyzőkönyv szerint is négy találatig jutottam.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2015. október 22-i számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!