Sport

2016.02.21. 12:17

Ezerrel égtek az Elektromos-csarnokban a pingpongosok

Nyíregyháza - Remekül szerepeltek a megyebeli versenyzők az országos asztalitenisz diákolimpiai döntőben.

Nyíregyháza - Remekül szerepeltek a megyebeli versenyzők az országos asztalitenisz diákolimpiai döntőben.

Pingpongban az amatőrök, vagyis az országos szövetség versenyrendszerében nem szereplők számára rendeznek diákolimpiát, az országos döntőben megyénként egy-egy versenyző vagy csapat indulhat. A budapesti Elektromos-csarnokban rendezett fináléban jól szerepeltek a szabolcs-szatmár-beregiek: két ezüst- és egy bronzérem mellett egy hatodik helyezés is az övék lett.

A második helyezések apagyi versenyzők nevéhez fűződnek. Az I-IV. korcsoportos fiú csapat, Hanustyák Csaba, Polgári Balázs összetételben bravúros szerepléssel szerezte meg az ezüstérmet, míg az I-II. korcsoportos lányoknál Hanustyák Fanni remek játékkal jutott be a döntőbe, és lett végül második. A bronzérem az anarcsi Csépke Erika nevéhez fűződik, ő a III-IV. korcsoportos küzdelmek során a végső győzelemre is esélyes volt, de 3:2-re elveszítette az elődöntőt a későbbi győztessel szemben, így maradt számára a bronz.

A hatodik helyen végzett apagyi lánycsapat balszerencsés vereséggel szorult ki a legjobb négy közül, de így is szép eredményt értek el. A többiekről szólva: Kaponyás Levente (nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola, Sarka László (nyíregyházi Lippay János Szakközép- és Szakiskola) valamint Reményi Dorottya (baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium) is egy-egy győzelmet szerezve búcsúzott a csoportküzdelemben.

(A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. február 22-i számában és a http://www.kelet.hu​ oldalon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!