Sport

2016.04.12. 18:18

A tét helyett jutalomra megy a játék a Magyar Kupában

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az MLSZ új kupaszisztémája következtében a jelenlegi sorozatban egy csapat sem juthat az országos főtáblára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az MLSZ új kupaszisztémája következtében a jelenlegi sorozatban egy csapat sem juthat az országos főtáblára.

A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtező nyolcaddöntőjének mérkőzéseit rendezik – szerdán. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú pályaválasztó csapat jut tovább, míg azonos bajnokságban szereplő együttesek csatájában – amennyiben a kilencven perc során nem dől el a találkozó – nincs hosszabbítás, tizenegyespárbaj dönt.

Van más is... A Magyar Labdarúgó-szövetség határozata értelmében a következő idénytől változik a kupaküzdelem lebonyolítása. Ez annyiban érinti a jelenlegi kiírást, hogy a megyei együttesek végigjátsszák a selejtezőt, amelynek lezárása lesz a szabolcsi finálé. A döntőbe jutó legénységeket komoly díjazásban részesíti a megyei Igazgatóság. Ugyanakkor a korábbi hagyományoktól gyökeresen eltérve idén egyetlen gárda sem kvalifikálja magát az országos főtáblára! Vagyis, a tét aligha fogja bénítani a fiúkat...

Az MLSZ új koncepciója szerint – az eddigi két esztendős szisztéma helyett – a jövőben egy bajnoki évadban bonyolítják le a teljes Magyar Kupát. Az ősszel rajtoló csatározásban a megyei első osztályban szereplő egyesületek számára kötelező a részvétel, ugyanakkor természetesen az alacsonyabb nívón érdekelt csapatok is nevezhetnek – ha akarnak... Az augusztusra, illetve szeptemberre rendelt meccseken harcolható ki az országos főtáblára kerülés.

KM-KT

Labdarúgás: Magyar Kupa

Nyolcaddöntő, szerda (kezdés: 16 óra)

Rakamazi Spartacus SE–Nyírmeggyes Sportklub, Balkányi SE–Tuzsér SE, Vásárosnamény SE–Mátészalkai MTK, Nyírlugosi SE–Nagyecsed RSE, Tiszavasvári SE–Szakoly, Kótaj SE–Teremi SE, Tarpa SC–Ibrány SE, Nyírkarászi KSE–Sényő-Carnifex FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!