Sport

2016.06.24. 10:16

Kispályás focisták nagy díjkiosztója Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az Intersport-Nyíregyházi Sportcentrum bajnokság öt éve a legszínvonalasabb és legsportszerűbb küzdelem.

Nyíregyháza - Az Intersport-Nyíregyházi Sportcentrum bajnokság öt éve a legszínvonalasabb és legsportszerűbb küzdelem.

Kedden a pályákon, szerdán a városháza dísztermében zárták le végleg az Intersport-Nyíregyházi Sportcentrum kispályás focibajnokságot. A tíz csoportgyőztes záróvetélkedését, a szuper kupát végül a Civis Márvány együttese nyerte az Igor Bogdanovicsot is felvonultató Red Wolf és a GASE Jászai Flamingó Kft. előtt. A vándorserleget Listván Attila, a kupa felajánlója adta át.

Legjobb kapus, gólkirály

Szerdán aztán serlegekből, díjakból volt bőven a városháza dísztermében, ahol dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester köszöntötte a kispályásokat, majd Kósa Árpáddal, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjével átadták a díjakat. Minden csoport dobogósai serleget kaptak, különdíjat pedig a csoportok legjobb kapusai és gólkirályai.

– Az elmúlt öt év legszínvonalasabb és legsportszerűbb bajnokságát zárhattuk le ismét elegáns díjkiosztóval – kezdte bajnoki summázását Dajka László főszervező.

– Örömteli, hogy egyre inkább kidomborodik a szabadidős jelleg, kevesebb a reklamálás, a kiállítás. A legsportszerűbb csapat díját elnyerő GASE Jászai Flamingó játékosai például huszonkét mérkőzés alatt egyetlen lapot sem kaptak. A színvonalra jó visszajelzés, hogy az ország bármelyik tornáján elinduló nyíregyházi csapat a jegyzettek között van.

Maradt a nevezési díj

– A szabadtéri és teremszezon szinte egybemosódik, a kettőn több mint kétezer meccset játszottak a csapatok. Több mint négyezer igazolt játékos van, közülük mintegy három és fél ezren rendszeresen játszanak. A város jóvoltából három éve nem emelkedik a nevezési díj, köszönettel tartozunk valamennyi résztvevőnek és támogatónak. Bízom benne, hogy a következő bajnokság még nívósabb lesz – így Dajka László.

KM-ML

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 24-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!