Sport

2016.11.24. 11:15

Kis(s) nagy ember a világ legjobbja

Nyírtelek - Tizenegy év munkája érett be: a nyírteleki testépítő nem szédült le a dobogó tetejéről sem.

Nyírtelek - Tizenegy év munkája érett be: a nyírteleki testépítő nem szédült le a dobogó tetejéről sem.

. „Aki nem marad a földön, nem igazi sportoló.” Kiss Tibor mottója megsüvegelendő, miként a teljesítménye is. A nyírteleki testépítő igazán kitett magáért az idén, halmozta a sikereket. Áprilisban győzelemmel indított a regionális Tisza Kupán, majd Németországban lépett színre. A profik számára meghirdetett eseményen a világ elitjével „csatázott”, mégpedig nem akármilyen módon. A szabolcsi férfiú 20 kilóval kevesebb volt a riválisoknál, így is helytállt az Athletic kategóriában, amelyről tudni érdemes: a sportág klasszikus csoportja, nem az izomtömeget, hanem az arányosságot figyelik, értékelik, pontozzák.

...és még csak ekkor jött a java. Kiss Tibor a Body Sport Kupán megszerezte a harmadik magyar bajnoki címét. A hazai porondon, a Nyíregyházán rendezett a WBPF Európa-bajnoki kvalifikációs versenyen ezüstéremmel zárt, majd az EB-n „csak” az ötödik helyen végzett, ami csalószámára csalódással ért fel.

– A kudarcból erőt merítettem – nyilatkozta a nyírteleki helyi újságnak Kiss Tibor. – A gyengék ilyenkor feladják, elbuknak, megtörnek és abbahagyják. Én továbbmentem, újabb célt tűztem ki magam elé, világbajnok akartam lenni!

Nos, az őszi szezon nyitányaként, bemelegítésként a negyedik magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be a Predator Classic IBFF szövetség kvalifikációs viadalon. Mondhatni, csúcsformában mutathatta meg magát a Mr. Universe világbajnokságon – az olaszországi Tarantóban.

– Sokan megkérdőjelezték, hogy le tudok-e fogyni a 78 kg-os versenysúlyomra – merült a részletekbe Kiss Tibor. – A vb regisztrációján 74,9 kilóval mérlegeltem, ezzel választ adtam a negatív hangokra. Örökké emlékezetes nap lesz számomra október 15-e. Nem féltem senkitől, magabiztos voltam, hittem magamban. Kétszer álltunk színpadra indiai, iráni, német, olasz ellenfelekkel. Emlékszem, csak arra koncentráltam, hogy ne szédüljek, hogy jól fogjam a pózokat, ezzel előnyhöz jussak a többiekkel szemben. A végén már csak öten maradtunk. Amikor hozták a magyar zászlót, akkor tudatosult bennem, hogy megnyertem a világbajnokságot! Leírhatatlan érzés. Tizenegy év kőkemény munkája érett be. Az egész évem az edzésről szólt, alig aludtam, néha csak négy órát, mert mindent megtettem a győzelemért.

Hogy totálisan szép legyen az esztendő, Kiss Tibor október 16-án a Mr. Galaxy versenyt is megnyerte, ugyancsak a napfényes Itáliában, nevezetesen Bari városában. Sőt, abszolút kategóriában is ő vitte el a pálmát!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!