Sport

2016.11.22. 17:49

Négy magyar a kosárlabda All Star-gála kezdőötöseiben

Budapest - Összesen négy magyar kosárlabdázó kapott helyet a keleti és nyugati kezdőötösben a 25. All Star-gálán, amelyet szombaton rendeznek a budapesti Tüskecsarnokban.

Budapest - Összesen négy magyar kosárlabdázó kapott helyet a keleti és nyugati kezdőötösben a 25. All Star-gálán, amelyet szombaton rendeznek a budapesti Tüskecsarnokban.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Bodnár Péter, a hazai sportági szövetség (MKOSZ) főtitkára közölte, hogy a mérkőzés szünetében köszöntik és megjutalmazzák az idei kosársikerek részeseit, köztük a jövő évi Európa-bajnokságra veretlenül kijutott férfiválogatottat, az Európa-bajnok 3x3-as női válogatottat, az U18-as Eb-ezüstérmes női csapatot és - a szerdai, szlovákiai Eb-selejtező eredménye alapján - remélhetőleg a női nemzeti együttest is.

"Két éve a kosárgálával nyílt meg a Tüskecsarnok, amely kiváló helyszínnek bizonyult" - emlékeztetett a főtitkár.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke bejelentette, hogy a szövetség egymilliárd forintos támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amely a jelenlegi bajnoki szezonban rendelkezik a klubok reklám- és marketingjogaival.

"Ebből az összegből 150 milliót a nemzetközi szereplésre, 850 milliót pedig a klubok támogatására fordítunk" - tette hozzá a szövetség első embere.

A kosárgála szervezőbizottságának képviseletében Kucsera József elmondta, hogy szombaton a 15 órás kapunyitás után először az U20-as és az egyetemi válogatott csap össze, majd Kelet-Nyugat kerekesszékes mérkőzés következik. A 18 órakor kezdődő főmeccs szüneteiben hagyományosan tripladobó és zsákolóversenyre kerül sor, a nézőket pedig a mérkőzés alatt a Pénzügyőr zenekar is szórakoztatja majd. A kezdőötösök a szurkolók több mint 10 ezer internetes szavazata alapján alakultak ki, a Nyugat csapatát a listavezető Körmend edzőpárosa, Teo Cizmic és Hencsey Tamás, míg a Keletét a szolnoki Stojan Ivkovic és Pór Péter irányítja. A cserejátékosokat a trénerek jelölik ki a következő napokban.

A gálára a belépő egységesen 2500 forint.

A kezdőcsapatok:

Nyugat:

Emanuel Ubilla (Zalakerámia ZTE KK), Darin Govens (Falci KC Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Lóránt Péter (Alba Fehérvár), Keller Ákos (Alba Fehérvár)

Kelet:

James Kinney (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Ivan Lilov (Naturtex-SZTE Szedeák), Svetozar Stamenkovic (JP Auto-JKSE), Matija Poscic (MAFC)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!