Sport

2017.07.10. 13:08

Először jutott túl a hét méteren

Nyíregyháza - A nyíregyháziak jó eredményei is kellettek a magyar válogatott második helyéhez a junior csapatviadalon.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak jó eredményei is kellettek a magyar válogatott második helyéhez a junior csapatviadalon.

A szlovákiai Nagyszombaton rendezték meg a négy nemzet, a szlovák, a cseh, a magyar és a szlovén junior (U20) válogatott csapatviadalát. A magyar válogatottban négy nyíregyházi atléta kapott helyet, a dobók edzőjeként pedig Kerekes László volt az egyik csapatkísérő.

A távolugró Varga Péter Balázs alaposan kivágta a rezet, 704 centis ugrással kezdett, amivel karrierje során először repült túl a hét méteren. A folytatás sem maradt el, hiszen második kísérletre 716 centit teljesített, amivel a szlovén Rok Renner (736) mögött és a cseh Jakub Bystron (713) előtt a második helyen végzett.

Ugyancsak második helyezettként térhetett haza Botos Boglárka, aki a 4x400 méteres váltó tagjaként szerzett ezüstérmet. Hozzá hasonlóan 2000-es születésű (az U20-as korosztálynak 1998 a felső korhatára), tehát még ifjúsági korú Zsiga Kinga, aki diszkoszvetésben lett negyedik. Tőle is fiatalabb a 2001-es Balogh Csenge, ő hármasugrásban végzett a hatodik helyen.

A nyíregyházi versenyzők által szerzett pontok is kellettek a magyar jó teljesítményéhez, hiszen mind a férfiaknál, mind a nőknél, mind pedig összetettben a második helyen végeztünk, rendre a győztes csehek mögé szorulva.

Válogatott csapatviadal

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei a szlovák–cseh–magyar–szlovén junior (U20) csapatviadalon

Férfiak

Távolugrás: 2. Varga Péter Balázs 716.

Nők

Hármasugrás: 6. Balogh Csenge 11.74.

Diszkoszvetés: 4. Zsiga Kinga 40.41.

4x400 m: 2. Magyarország (benne Botos Boglárka) 3:51.80.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!