Sport

2017.09.13. 10:45

A piramis alja továbbra is széles

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizenegy szabolcsi csapattal a fedélzeten veszik kezdetüket a hétvégén az NB-s asztalitenisz-bajnokságok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizenegy szabolcsi csapattal a fedélzeten veszik kezdetüket a hétvégén az NB-s asztalitenisz-bajnokságok.

A sportág legmagasabb osztályában, az extraligában most sincs képviselője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pingpongnak, de a hétvégén induló NB-s csapatbajnokságokban jócskán van csapatunk. Egész pontosan tizenegy: ebből három NB I-es, két NB II-es és hat NB III-as. Vagyis a piramis széles alapokon áll, egyelőre a csúcs hiányzik.

Az NB I-es alakulatoknál nincs változás: a férfiaknál az Apagy SE és a Nyírbátori ASE, a nőknél a NAC Túróczy Nyíregyháza indul. Illetve a gyengébbik nemnél annyi módosult, hogy összevonták a keleti és nyugati csoportot, így most már az egész országrészt lefedi a tíz résztvevő küzdelme. Érdekesség, hogy a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) elnökségének döntése értelmében MOATSZ utánpótlás válogatott néven szereplő „központi” korosztályos csapat is indul.

Az apagyiak keretéből ketten távoztak: Bari Csaba Diósgyőrbe igazolt, Fodor Géza pedig kölcsönben egy évet az NB II-ben újonc nyíregyházi csapathoz került. Érkezett a BVSC-től – ugyancsak kölcsönben – Jeszenszki Dániel, aki már az extraligáért vívott helybetöltő osztályozón bemutatkozott új csapatában. A Nyírbátorból távozó Kővári Balázs, Benyovszki Gábor kettőst a Terék Norbert (BVSC), Vígh Tamás (Szatmárnémeti) duó váltotta, utóbbi fiatal, mindössze 19 éves kora ellenére az edzői teendőket is ellátja. A megerősödött bajnokságban mindkét megyebeli csapatunk szeretne megkapaszkodni, a bátoriak kicsit bátrabb terveket szövögetve a Keleti csoport élmezőnyébe vágynak.

Az NB II-ben újonc a a Trió-Maxi ATC Nyíregyháza, amelyből távozott az NB III-as bajnokságot százszázalékos egyéni teljesítménnyel záró Sallai Zoltán, a helyére érkezett Fodor Géza Apagyról. Az apagyiak második számú csapata továbbra is ebben a bajnokságban szerepel, az együttes magját a megszűnt NB III-as nyírmadaiaktól érkezett Pacuk Péter, Paszternák András, Szabó Sándor alkotja majd, mellettük Szűcs Attila és Kiss Zoltán továbbra is alapembernek számít majd.

Az NB III-as mezőnyből nemcsak a Nyírmada, hanem a Vásárosnamény és a Nyírbátori ASE II is eltűnt, új belépő viszont a Vitka SE Vásárosnamény, amely a megyei bajnokságban legutóbb második helyet elért összetételében vág neki a küzdelmeknek. Ezúttal valamennyi szabolcsi csapat, tehát az újoncon kívül az Apagy SE III, a Fehérgyarmat, a Kisvárda, a Mátészalka és a Záhony is ugyanabba a csoportba, az észak-alföldibe nyert besorolást. A keretek nem sokat változtak (Záhonyba került a széthullott madai csapat negyedik játékosa, Nagy Attila), így vélhetően a tavalyi szintjükön teljesíthetnek majd ezek az alakulatok.

Csapatmustra

A hétvégén induló NB-s bajnokságokban szereplő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatok

NB I

Férfiak, Keleti csoport: Apagy SE, Nyírbátori ASE II. Nők: NAC Túróczy Nyíregyháza

NB II

Észak-Kelet-csoport: Apagy SE II, Trió-Maxi-ATC Nyíregyháza

NB III

Észak-alföldi csoport: Apagy SE III, Fehérgyarmat SE, Mátészalkai MTK, Várdai ASE, Vitka SE Vásárosnamény, Záhonyi VSC-Fresh24Dental

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!