Sport

2017.10.18. 08:19

Büszkék lehetnek egymás barátságára - 40. születésnapján köszöntötték a nyírgyulaji focistát

Nyírgyulaj - A negyvenéves Erdei Zoltánt a korábbi játszótársak is köszöntötték, az MTK edzője volt a meglepetésvendég.

Nyírgyulaj - A negyvenéves Erdei Zoltánt a korábbi játszótársak is köszöntötték, az MTK edzője volt a meglepetésvendég.

Nem hagyta magát meglepni, mint harmincéves korában, így hát a negyvenedik születésnapját köszöntő bulit már maga szervezte. Előtte persze meccset játszott, hiszen a Nyírbátor NB III-as csapatának korábbi, illetve a Nyírgyulaj megyei első osztályú együttesének jelenlegi futballistája, Erdei Zoltán ebben a korban is aktív még a futballpályán.

– A Sényő elleni vereség után hullámvölgybe került a csapat, így mindenképpen szükségünk volt erre a győzelemre – mondta a Balkány elleni 3–1 kapcsán az ünnepelt Erdei Zoltán. – Nem volt könnyű mérkőzés, mert fiatal, harcos csapattal találtuk magunkat szemben, és cseppet sem bánom, hogy nem szereztem gólt a születésnapos meccs alkalmával, hiszen a győzelem volt a legfontosabb.

A mérkőzést követő születésnapi bulin készült egy fotó, amelyen a nyíregyházi focisuli 1977-78-as születésű generációjának legjelesebb képviselői tűntek fel, amint tortával köszöntik az ünnepeltet. Ők, vagyis Erdei Zoltán, Feczkó Tamás, Kovács István, Lukács István, Marcsek Zoltán és Márton István tettek-tesznek le valamit a labdarúgás asztalára és büszkék lehetnek egymás barátságára.

– Nincs olyan két hét, hogy ne beszélnénk, ne találkoznánk egymással – mondta a kapcsolatukról Erdei Zoltán. – Osztálytársak voltunk, a futball is összetart bennünket, ennélfogva a leggyakrabban Márton Pistával, a Tarpa jelenlegi edzőjével beszélek, ő még egyébként Apagyon megye kettőben játszik is. Nyilván nagyon büszkék vagyunk Feczkó Tomira, arra, hogy edzőként a Balmazújvárossal feljutott és az MTK-val is szépen menetel. Marcsek Zoli és Kovács Pista is aktív még, a megye kettes Gávavencsellőben játszanak, előbbi a játékos-edző is egyben. Luki már korábban abbahagyta a futballt, de szurkolóként ő is kötődik a futballhoz. Amúgy mégis ért meglepetés az ünneplés során, hiszen úgy tudtam, Feczkó Tomi nem tud eljönni, mert már szombaton elindulnak a Gyirmót elleni meccsre, aztán kiderült, ezt csak azért mondta, hogy alaposan meglepődjek, amikor betoppant az ünneplők közé.

A szabadrúgások specialistája harmincévesen a Tiszabecs játékosa volt, jelenleg a Nyírgyulaj futballistája. Melyik csapat színeiben éri majd vajon az ötven?

– Jelenleg kizártnak tartom, hogy tíz év múlva még aktívan futballozzak – felelte mosolyogva Erdei Zoltán. – A futballhoz biztos, hogy lesz közöm, hiszen imádom, a nagypályás játék mellett gyakran kispályázom is, és tagja vagyok a regionális bajnokságban szereplő nyírbátori futsalcsapatnak, igaz, a múltkori kisebb sérülésem miatt nem bántam, hogy nem kellett átöltöznöm. A jelenlegi munkám mellett nem tartom elképzelhetőnek, hogy valaha belefogjak az edzősködésbe, de hogy tíz év múlva is ott leszek a pályák környékén, az biztos.

Miként az is, hogy a barátok is ott lesznek körülötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!