Sport

2017.10.07. 20:09

Nyíregyháza Blue Sharks - El kell hinni, hogy idegenben is nyerhetnek

Nyíregyháza - A meccsen belül megváltozott mentalitásnak köszönheti a Blue Sharks, hogy felzárkózott az Oroszlány otthonában a férfi kosárlabda NB I B csoportban játszott bajnokin.

Nyíregyháza - A meccsen belül megváltozott mentalitásnak köszönheti a Blue Sharks, hogy felzárkózott az Oroszlány otthonában a férfi kosárlabda NB I B csoportban játszott bajnokin.

Ugyan az utolsó két percre alaposan felzárkózott, és 84–83-nál a vezetés átvételéért is támadhatott a Nyíregyháza Blue Sharks péntek este Oroszlányban fellépő NB I B csoportos férficsapata, mégis inkább ott dőlt el a mérkőzés, amikor a 25. percben 18 pont volt a hátránya (68–50). Ilyen mélységből a legritkább esetben szokás fordítani, ahogy az végül a Kék Cápáknak sem sikerült, hiszen az OSE-Lions 88–84-re nyert.

– Abban a periódusban, amikor elhúzott az ellenfél, akkor elkényeztetett gyerekek módjára kosaraztunk, és végül a pályára küldött Oláh Zoltán mentalitásának kellett átragadnia a többiekre ahhoz, hogy kedvező fordulat álljon be a teljesítményünkben – értékelte a látottakat Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Ő hajlandó volt elvetődni egy-egy labdáért, ezt látva, a többiek is el kezdtek kaparni. Azt is el kell hinnünk, hogy idegenben is képesek vagyunk nyerni, most, hogy a bajnokesélyesnek kikiáltott csapat otthonában ez majdnem sikerült, legközelebb talán nagyobb hittel lépnek pályára a fiúk. Azért volt több dolog is, ami tetszett, elsősorban Czinger Zoltán palánk alatti teljesítménye és az, hogy a többiek is egyre többször megjátsszák ők. Öten is legalább tíz pontot szereztek, de azt nem bírtuk el, hogy Nagy Krisztián nem volt köztük, hiszen neki is azok közé kellene tartoznia, akik a hátukon viszik a csapatot.

A Blue Sharks hétfőn újra pályára lép. A Hepp-kupába a második fordulóban csatlakozik be a csapat, az NB II-es DEAC-Campuszfestivál 2018 vendégeként.

– A sorozat tavalyi bronzérmeseként is illik komolyan vennünk a Hepp-kupát, kötelező kiharcolni a továbbjutás, szégyen lenne ránk nézve, ha az nem sikerülne – zárta rövidre ezzel kapcsolatosan Sitku Ernő.

A Hepp-kupában hétfőn lesz egy másik Debrecen–Nyíregyháza, pontosabban Nyíregyháza–Debrecen párosítás, hiszen az NB II-es Sunshine-NyíKSE 20 órától a Bánki-iskolában fogadja az NB I C csoportos DEAC U23-as csapatát.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!