Sport

2017.11.17. 09:04

"Kíváncsian várom a meccset, no meg egy-két dolgot..." - Jó néhány csapatnak megváltás lesz a vége

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Sényőnek egyetlen cél maradt az utolsó őszi fordulóra: pontveszteség nélkül zárni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Sényőnek egyetlen cél maradt az utolsó őszi fordulóra: pontveszteség nélkül zárni.

Ripsz-ropsz eljött a vége. Mármint az utolsó őszi forduló a megyei elsp osztályban. A nagy kezdeti nekibuzdulás után sokaknak megváltással ér fel a záróra. Miként az is borítékolható, jó néhány futballcsapat számára felettébb melegnek ígérkezik a tavaszi folytatás. Kiváltképp a kiesés megúszásért hajtó együtteseknek, leginkább a Baktalórántháza, Mátészalka, Dombrád, Rakamaz, Kótaj ötösfogatnak. Az érintetteknek egy dobásuk maradt idén, ámbátor egyáltalán nem biztos, hogy sikerül kozmetikázni a gyászosnak tűnő szereplésen. Példának okául a baktaiak azt a Sényőt fogadják, amely nyilvánvalóan arra bazíroz, hogy pontveszteség nélkül fagyjon hosszú hónapokra a tabella tetejére. Nem mintha a szalkaiaknak lazább feladat jut, a második helyen tanyázó Nyírgyulaj otthonában fel kell szántani a pályát, hogy valami jó süljön ki a meccsből.

Akárcsak a sereghajtó kótajiaknak, akik vásárosnaményi túrával köszönnek el az idénytől. Annak érdekében, hogy fél esztendő múlva ne véglegesen köszönjenek el a bajnokságtól, az élcsapatok táborát erősítő házigazdával szemben kell megpróbálni azt, ami még egyszer sem ment eddig – jelesül vereség nélkül túlélni egy idegenbeli fellépést.

Mindeközben a Rakamaz ahhoz a Nagyecsedhez hivatalos, amely vendégként rendre kivágta a rezet, saját katlanjában viszont kellemetlen meglepetések érték. Olyannyira, hogy a szatmáriak szeptember 23-án, a Balkány ellen nyertek legutóbb odahaza, ez pedig nem tegnap volt. Ebbe a ténybe kapaszkodhatnak a látogatók, míg az Ádámszki-legénység azon spekulál, hogy szakítson rossz szokásával.

A fehérgyarmatiak azért zizeghetnek, mivel a Mándok érkezik hozzájuk. A Dancs-birgád ugyanis arról híresült el, hogy a Sényő mellett ez idáig valamennyi mérkőzését behúzta vendégként. Nem mintha a Dombrádnak könnyebb feladata lenne Balkányban: a Mirgai-alakulat ugyanis azért töri magát, hogy minél inkább lerázza magáról a kiesőzónában rekedt riválisokat, így a Tisza-parti gárdát. Vagyis, abszolút nem lazíthat, sőt, meg fog feszülni a győzelemért, míg a Dombrádnak elemi érdeke lenne, hogy elkerülje a zsinórban ötödik zakót.

Bár fél szemmel a Mándokra is illik figyelni a dobogós pozíció megőrzése érdekében, a Nagyhalász annyival feltétlenül jobban áll, hogy amennyiben legyűri a Tarpát, nincs miről beszélni, betonbiztos, hogy a tabella harmadikjaként mehet téli „vakációra”.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 15. forduló (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Nyírgyulaj (2.)–Mátészalkai MTK (13.)

Lukács Tibor, nyírgyulai edző: – Az őszi második helyet most már nem szeretnénk kiengedni a kezünkből, ennek érdekében nyernünk kell.

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Újra élcsapathoz látogatunk, amely több fronton is kiválóan teljesít. A megye labdarúgásának külön büszkeség, hogy két válogatott játékost is a soraikban tudhatnak. Annyit ígérhetek, hogy nem feltartott kezekkel érkezünk Gyulajba, bár rendkívül rossz formában vagyunk, szeretnénk szépen búcsúzni az őszi idénytől.

Vásárosnamény (5.)–Kótaj (16.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Az elmúlt két mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elképzeltük, ezért nem lehet más célunk, mint a győzelem. Remélem, játékosaim ennek megfelelően állnak a meccshez.

Pók Csaba, kótaji edző: – A Balkány elleni pontszerzésnek csak akkor lesz értelme, ha ismételten úgy oda teszik magukat a fiúk, ahogy legutóbb.

Tuzsér (9.)–Tiszavasvári (8.)

Antal István, tuzséri edző: – Először is gratulálni szeretnék a Hajdú-Bihar megyei edzőkollégáknak, Kondás Elemérnek a Kisvárda és Sándor Tamásnak a Sényő élén nyújtott munkájához, utóbbinak külön a százszázalékos meneteléshez. Továbbá a Ludánszki Istvánnak a Nagyhalász sikereihez. A meccsről pedig annyit, szeretnénk győzelemmel befejezni az évet, szurkolóinkat megörvendeztetni. Amit vállaltunk a nyáron, tisztességesen teljesítettük.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ha már nem tudtuk a bajnokságot győzelemmel kezdeni, legalább szeretnénk – egy vélhetően nagyon nehéz mérkőzésen – azzal zárni az őszi szezont.

Nagyecsed (7.)–Rakamaz (15.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Mit kívánhatna mást az ember az utolsó idei bajnoki meccstől, minthogy győzelemmel zárjuk felemás szezonunkat. Valószínűleg ez nem lesz egyszerű a szívós Rakamaz ellen.

Szász Simon, rakamazi elnök: – Elutazunk és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.

Vasárnap

Baktalórántháza (12.)–Sényő-Carnifex (1.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Sokszor mondtam már, hogy nagyon fontos mérkőzés következik, ez is ebbe a sorba tartozik.

Sándor Tamás, sényői edző: – Nagyon sok hiányzónk lesz a szombati mérkőzésen, de bízom benne, hogy azok, akik a helyükre lépnek jól fognak játszani. Nem fogjuk engedni, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot.

Fehérgyarmat (10.)–Mándok (4.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – A balkányi pofon óta ráálltunk egyfajta pályára, amiről nem szeretnénk letérni, mert a tervezett őszi pontszámnak még híja van. A csapat ezúttal megmutathatja az igazi karakterét.

Dancs Béla, mándoki edző: – Az utolsó meccs ugyanolyan fontos, mint az első, sőt, talán még fontosabb, mert nem mindegy, hogyan megyünk téli pihenőre. A mérkőzés után az a csapat örülhet, amely mentálisan erős lesz és jobban alkalmazkodik a körülményekhez. Kíváncsian várom a meccset, no meg egy-két dolgot...

Cellspan-Balkány (11.)–Dombrád (14.)

Mirgai László, balkányi edző: – Szeretnénk ezt az évet győzelemmel zárni, ezért mindent meg fogunk tenni. Az a minimum, hogy szépen búcsúzzunk közönségtől.

Tóth János, dombrádi elnök: – Több sérült játékos nélkül kell megvívnunk ezt a találkozót, célunk a tisztes helytállás.

Nagyhalász (3.)–Tarpa (6.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Utolsó idei mérkőzésünket szeretnénk sikeresen megvívni. Ennek érdekében mindent meg kell tenni hiszen egy jó ellenféllel találkozunk.

Márton István, tarpai edző: – Úgy gondolom, újonccsapatként eddigi szereplésünk minimum megfelel a várakozásoknak, és egy kedvező halászi eredménnyel ezt még tovább szépítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!