Sport

2018.02.16. 09:19

Rangadók után szétszóródva

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A női csapatok számára is „kitavaszodik” a hét végén: a Szalka otthon, a Vitka vendégként kezd.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A női csapatok számára is „kitavaszodik” a hét végén: a Szalka otthon, a Vitka vendégként kezd.

Két megyei rangadóval alaposan bemelegítettek a „mieink” a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport múlt heti nyitányán. Az aktuális fordulóban viszont „szétszóródnak”, a Tiszavasvárinak például szombaton Bőcsön lesz jelenése. Hadas Sándor legénysége ugyebár a Fehérgyarmat elleni győzelemmel nyitotta a tavaszi szezont, a sikeres folytatás esélye adott, a sereghajtó – eleddig egyetlen nyert meccset jegyző – borsodi együttessel szemben lendületből bevasalható a győzelem.

Az említett gyarmati különítményre kőkemény összecsapás vár, midőn szombaton (kezdés: 18 óra) a második pozícióba felkapaszkodó Hajdúnánást fogadja. Igaz, egy esetleges hazai diadal rögvest azt jelentené, hogy a felek helyet cserének a tabellán.

Príma rajtot vett a Nyírbátor, amely a kivárdai oroszlánbarlangban kerekedett felül, vasárnap (kezdés: 17 óra) pedig folytathatja a felzárkózást a tabellán. Annál is inkább, mert a nyolcadik Csapos-csapat hátránya mindössze két pont a Nánással szemben, ráadásul a soros hazai ellenfél, a Heves egyáltalán nem verhetetlen – a látogatót konkrétan tizedikként jegyzik a táblázaton. Ugyanakkor szó se róla, nem éppen egyszerű feladat jutott a Kisvárdának: Türk Ferenc „fiai” füzesabonyi turnén igyekeznek feledtetni a legutóbbi bakit. A bökkenő csupán annyi: a házigazda az élcsoporthoz tartozik, igaz a Várda szénája valamivel jobban áll, azaz a találkozó háromesélyesnek titulálható.

A hét végén startvonalra szólítják a női együtteseket is. No nem mindenkit – a Kölcsey DSE-Nyíregyháza például szabadnapos... A listavezető, egyben bajnoki címvédő Mátészalka saját közegében mutatkozik be szombaton (kezdés: 15 óra), méghozzá a középmezőnyben táborozó ózdi Lóci DSE elleni csörtével. A szatmári keret összetétele annyiban változott, hogy a kapus Jurecska Kitti munkahelyi elfoglaltság miatt távozott a téli szünetben, így egy kezdőemberrel vékonyodott a létszám. Miként a vasárnap a DVSC U21 vendégeként debütáló Vitka is kulcsjátékost vesztett, a balszélső Héjjas Tímea ugyanis Gyulára igazolt. A beregiek talán el tudtak volna képzelni könnyebb ellenfelet is elsőre, tekintve, hogy „kis Lokival” tabellaszomszédnak számítanak. Momentán Szemán Szilvia gárdája tart előrébb, negyedik, jobb gólkülönbséggel előzve a hajdúsági hölgykoszorút.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!