Sport

2018.03.08. 11:00

Egy csapatban a világbajnokkal

Nyíregyháza - Kerekes Dóra Márton Anitával alkotja a diszkoszvető-csapatot, Szikszai Róbert is indul.

Nyíregyháza - Kerekes Dóra Márton Anitával alkotja a diszkoszvető-csapatot, Szikszai Róbert is indul.

Alig ért véget a fedett pályás világbajnokság Birminghamben, és máris itt az újabb atlétikai világverseny, a téli dobó Európa-kupa, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek.

A magyar csapat a sportág történetének első világbajnokával, a súlylökésben aranyérmet szerzett Márton Anitával a fedélzeten utazott el csütörtökön a portugáliai Leirába, a télzáró-tavaszköszöntő viadal helyszínére. Persze, arrafelé nem kell tartani a szélsőséges időjárástól, amilyen körülmények között versenyeztek a honi legjobbak a téli országos dobóbajnokságon.

Szóval a mieink megadják a rangját a viadalnak, és nagy megtiszteltetés, hogy a súlylökés mellett diszkoszvetésben is induló Márton Anita csapattársa a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Kerekes Dóra lehet. Versenyszámonként legfeljebb két versenyző képviselhet egy nemzetet, a magyarok többnyire kihasználják ezt a kontingenst. A női diszkoszvetés 22 tagú mezőnyébe Kerekes Dórát 51.61 méterrel nevezték, Márton Anitának idén 56.01 a legjobbja.

A 39 ország 291 versenyzőjét megmozgató Európa-kupa másik nyíregyházi indulója Szikszai Róbert lesz. Ő ugyancsak diszkoszvetésben szerepel, a téli bajnokságon elért 59.52 méteres idei legjobbal. Ebben a versenyszámban Huszák János (60.96) lesz a másik magyar induló.

A hivatalos magyar küldöttség tagja az NYSC és a két versenyző edzője (egyben Dóra édesapja), Kerekes László is. A jövő hét elejétől pedig bővül a nyíregyházi kontingens, hiszen Káplár Jánossal kiegészülve a sportcentrumosok két hétig a dobó Ek helyszínén edzőtáboroznak majd.

BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!