Sport

2018.03.29. 17:25

Hisznek a sport hatalmas erejében

Nyíregyháza - Lehetőség a nyíregyházi nyugdíjasoknak: ingyenesen használhatják majd a sóstói élményfürdőt.

Nyíregyháza - Lehetőség a nyíregyházi nyugdíjasoknak: ingyenesen használhatják majd a sóstói élményfürdőt.

Olimpiai érmekben is mérhető illusztris társaság gyűlt össze pénteken a nyíregyházi városházán, hogy dr. Kovács Ferenc polgármester két korábbi úszóval, Czene Attilával (1996 aranyérmese) és dr. Szabó Tündével (1992 ezüstérmese) együtt jelentse be: a nyíregyházi nyugdíjasok várhatóan májustól az év végéig ingyenesen látogathatják a sóstói Aquarius Élményfürdőt. A részvételt regisztrációhoz lesz kötve.

A HISZEK (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) Benned Sport program tárt kapus alprogramján belül a maximális 15 milliós támogatási összeget nyerte el Nyíregyháza, azzal a céllal, hogy az idősek is sportolni, mozogni tudjanak.

– Nagyon népszerűek ezek a programok, amelynek első lépcsőjében a megyei jogú városokat, aztán a kis- és középegyesületeket szólítottuk meg, most pedig a létesítményeket nyitjuk meg a lakosság előtt – jelentette be Czene Attila, a Magyar Szabadidősport elnöke.

Fotók: Dodó Ferenc

Az ő korábbi posztján az utódjának számító dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára arról is beszélt, hogy Nyíregyháza az élen jár az ilyen jellegű lehetőségek kiaknázásában.

– Ha mintavárost kellene keresnünk ennek a programnak, akkor Nyíregyháza közöttük lenne, hiszen példás az itteniek sportszeretete – mondta dr. Szabó Tünde. – A program része az is, hogy minden gyerek sportolhasson, ahhoz viszont létesítmények kellenek, és ezen a téren hatalmas előrelépés történt Nyíregyházán. A sportos életmód több ok miatt fontos, az egyik, hogy kihatással van az élsportra is, illetve csökkenhet az a hétszázötven milliárd forint mértéke, amelyet manapság Magyarországon egy évben elköltünk.

Dr. Szabó Tünde további számadatokkal is szolgált: a HISZEK Benned Sport program három alprogramjára összesen 400 millió forintot költenek el, ebből 150 milliós tétel a tárt kapus.

– Először is meg kell köszönnöm államtitkár asszony támogató közbenjárását – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Az általunk meghirdetett sportkoncepcióban mindig is kiemelt szerepe volt a szabadidősportnak, így lesz ez a jövőben is. Az újonnan épített vagy felújított létesítményeket megnyitottuk a nagyközönség számára, a programjaink, köztük a „Mozdulj, Nyíregyháza!” rendezvénysorozat nagyon népszerűek. Ez megerősíti, hogy jó úton járunk, másrészt kötelez is bennünket a program folytatására. Ennek része lesz a nyugdíjasok élményfürdő használati lehetősége is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!