Sport

2018.03.09. 12:24

Kollégisták Babus Kupa teremtornája Naményban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csütörtökön Vásárosnaményban rendezték meg a középiskolai kollégiumok XII. Babus Kupa teremlabdarúgó tornáját.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csütörtökön Vásárosnaményban rendezték meg a középiskolai kollégiumok XII. Babus Kupa teremlabdarúgó tornáját.

A viadalra Záhonytól Tiszalökig, Kisvárdától Hajdúböszörményig szép számmal neveztek a kollégiumok, végül 11 diákotthon csapatának, több mint száz játékosa mérte össze ügyességét, játéktudását. Az ünnepélyes megnyitón Filep Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket. A selejtező csoportok mérkőzései már a reggeli órákban kezdetüket vették, a döntőre pedig kora délután került sor a városi sportcsarnokban. Albirt József testnevelő tanár úr irányításával a házigazdák gyakorlottan, kiváló szervezéssel bonyolították le a lelkes közönség által figyelemmel kísért tornát.

Az izgalmas versengés végén a nyíregyházi Zrínyi Ilona Kollégium csapata a hazai Babus Jolán Kollégium együttesével vívta a döntőt, melyet nagy csatában a megyeszékhelyi diákok nyertek meg. A bronzérmet a baktalórántházi Vay Ádám Kollégium gárdája szerezte meg a tiszalöki Teleki Blanka Kollégium csapata előtt.

A rendezők különdíjjal ismerték el a torna legjobb játékosát (Berec Gábor, Vásárosnamény), a legbiztosabb kezű kapust (Cserhalmi Dorián, Nyíregyháza) és a legeredményesebb góllövőt (Lakatos Viktor, Baktalórántháza).

- Faragó Gergely - Herka Balázs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!