Sport

2018.05.18. 13:33

Csárdással is készülnek a vasvárisok Brnóra

Nyíregyháza - Sportága középiskolás világjátékán szerepelhet a nyíregyházi gimnázium lány röplabda-csapata.

Nyíregyháza - Sportága középiskolás világjátékán szerepelhet a nyíregyházi gimnázium lány röplabda-csapata.

Még a 2016-2017-es tanévben, az V-VI. korcsoportban megszerzett diákolimpiai aranyérem következménye, hogy az – idén is bajnok – nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium lány röplabda-csapata a középiskolai világbajnokságon képviselheti a magyar színeket a csehországi Brnóban.

Az örömteli hírről a pénteki sajtótájékoztatón számolt be Baracsi Endre megyei diáksport szövetségi elnök, Kovács Ágnes, az iskola igazgatója és Szekér Lászlóné testnevelő, aki büszkén mutatott végig a megyeháza Alpár Ignác-tárgyalójában megjelent teljes csapatán. A 42 éve sporttagozattal rendelkező Vasváriban hagyománya van az efféle nemzetközi szerepléseknek, legutóbb 2015-ben, Athénban jártak hasonló megmérettetésen a lány röplabdázók és az atléták.

A június 2-10-i eseményen nemcsak az olasz, görög és chilei csoportellenfelekkel szembeni – majd azt követő – mérkőzések jelentenek kihívást, hanem a csárdáselőadás is, amit a kulturális napon mutatnak majd be a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!