Sport

2018.06.19. 08:03

Már Máriapócsra készülnek a drift Európa-bajnokság pilótái

Máriapócs - A második körben a címvédő James Deane visszavágna honfitársának, Conor Shanahannek.

Máriapócs - A második körben a címvédő James Deane visszavágna honfitársának, Conor Shanahannek.

Elkezdődött! A lengyelországi Plockban tízezer néző volt kíváncsi a drift Európa-bajnokság nyitófordulójára. Egy focistadionban erre az alkalomra készített betonpályán alakították ki a nyomvonalat, huszonegy ország hatvannégy pilótája ült a csodajárgányok volánja mögé. A verseny érdekessége, hogy éppen az egyre népszerűbb szakág tizenötödik szülinapján voltak a legizgalmasabb futamok. A bronzviadalon a norvég Tor Arne Kvia lesöpörte a dobogóról a lengyel Dawid Karkosikot.

A lengyel nem szomorkodott

A lengyel pilóta nem volt szomorú, sőt közösségi oldalán sikernek könyvelte el a negyedik helyet és jelezte: a RabócsiRingen még keményebb lesz. A döntőben trónfosztás történt, hiszen a címvédő ír James Deane-nek fejet kellett hajtania Conor Shanahan előtt. A plocki mezőny tagjainak annyi idejük lesz, hogy az autókban orvosolják a technikai problémákat, és a jövő héten mihamarabb induljanak a máriapócsi RabócsiRingre.

Deane számára nem lesz ismeretlen a máriapócsi pálya és biztosan vissza akar majd vágni honfitársának.

Új lelátón szurkolhatnak

Egyébként esélyesből van bőven, az elit tagjai közül többen is füstölték már a gumit a máriapócsi pályán a népszerű Trackwood Fesztiválok egyikén.

Miként arról lapunkban már beszámoltunk, a hét végi Eb-futamra adják át a pálya új, ezerkétszáz férőhelyes lelátóját és a körítés is a driftversenyeken megszokott, most Európa-bajnoki nívójú lesz.

ML


Drift: Európa-bajnokság

A máriapócsi futam menetrendje

Június 22, péntek

9-11: Edzés

11.30-13.30: Edzés

14-16: Edzés

17:Kvalifikáció

Az edzések között szünetek vannak

Június 23, szombat

9.30: Páros tréning top 32

13.15-13.45: versenyzői autogramosztás

13.45-16: Páros tréning top 32

16.30-18: Top 32

18-18.30: Top 16 felvonulása

18.30: Top 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!