Sport

2018.08.08. 11:23

Kisvárda: Stabilan és kapura veszélyesebben

Kisvárda - Dajka László nem fél a kihívásoktól, és a jövő héttől teljes erőbedobással melóznak.

Kisvárda - Dajka László nem fél a kihívásoktól, és a jövő héttől teljes erőbedobással melóznak.

Gimnáziumi évei helyszínére tért vissza Dajka László, aki a kisvárdai Besi diákja volt, a várdai csapatban focizott, innen került az ifiválogatottba. Az élet sokfelé elsodorta, de ő mindig is megyénkbelinek vallotta magát. Tavaly rövid ideig a Nyíregyháza Spartacus mestere volt, aztán a szezon végeztével távozott.

Felpörögtek az események

Most ismét visszatért, a szombati Fradi-meccs után ő lesz a Kisvárda Master Good vezetőedzője. Révész Attila klub­igazgatóval tavaly májusban a nyíregyházi stadionban mint ellenfelek találkoztak, hiszen ő a Szparit, míg Révész Attila a kisvárdai csapatot dirigálta. Akkor aligha gondolhatta, hogy jó egy esztendővel később együtt dolgoznak majd egy élvonalbeli újonc sikeres szerepléséért.

– Az edzői szakmában nem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap – kezdte a beszélgetést Dajka László. – Felpörögtek az események és negyvennyolc óra alatt eldőlt a kérdés. Én szabolcsi lévén Nyíregyházán és Kisvárdán is otthon vagyok, ráadásul Várdán jártam gimibe, onnan lettem harmincszoros ifiválogatott, így félig-meddig hazamegyek. Úgy vélem, Nyíregyházán is jól teljesítettem, mégsem jutott nekem több, de ez legyen annak a baja, aki ezt így gondolta.

– Ma egy élvonalbeli ajánlatot nem hiszem, hogy szabad lenne visszautasítani. Azzal együtt, hogy nagyon kemény feladat. Attilával sok mindent alaposan átbeszéltem, és úgy döntöttem, hogy belevágok. Én nem szoktam megriadni egy feladattól. Két dolog létezik: sikerül, vagy nem, de megijedni nem szoktam a kihívásoktól.

Szervezetten védekeztek

– Az Újpest ellen már láttam a csapatot. Főleg védekezésben mutatott szervezett játékot az együttes, támadójátékot keveset láttam. A hozzáállás pozitív volt, de szakmailag kell picit előbbre kell lépni úgy, hogy megtartsuk a stabilitást, de veszélyesebbek legyünk az ellenfél kapujára. Azt majd meglátjuk, hogy ebből mennyit tudunk megvalósítani, ám hogy meg fogom próbálni, az biztos.

– A Fradi ellen még nem én ülök a kispadon, de szerdától már Kisvárdán leszek. Ismerkedem a játékosokkal, a klubbal, megnézem az edzéseket. Aztán a jövő héttől odavágjuk magunkat teljes erőbedobással – így zárásként Dajka ­László.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!