Sport

2018.08.23. 16:02

Valósítsák meg az álmaikat

Nyíregyháza - Jova Levente a hónap legügyesebb kapuspalántájának ad egy pár kesztyűt.

Nyíregyháza - Jova Levente a hónap legügyesebb kapuspalántájának ad egy pár kesztyűt.

Nem véletlenül népszerű Jova Levente, a Nyíregyháza Spartacus kapuvédője. A mérkőzéseken mindig maximálisan odateszi magát, ha kell, a csapat érdekében pöröl a játékvezetővel, az ellenféllel. A cerberus nemrégiben arról beszélt Tuska János kapusedzővel, hogy szívesen tartana néha edzést gyerekeknek. A szót tett követte, hiszen az elmúlt pénteken már ő is ott volt a legkisebb korosztály tréningjén.

Közös ebéd Király Gáborral

– Szeretnék egy kis darabot adni magamból nekik, és segíteni, hogy profi kapussá váljanak – nyilatkozta Jova Levente a klub honlapján. – Az első csapat kapusa remélem, ösztönözheti őket, nekem is voltak példaképek az életemben. Amikor Király Gáborral közösen ebédelhettünk a kapustáborban, vagy amikor Végh Zoltánnal először találkoztunk fiatalként, akkor nagyon boldog voltam.

Külön kasztot képviselnek

– Később aztán mögöttem ült a kispadon, mert ilyen az élet. Szeretném, hogy a Nyíregyházának olyan kapusai legyenek, akik megvalósíthatják az álmaikat!

– A kapusok mindig külön kasztot képeznek, nekik az a céljuk, hogy elrontsák a játékot, hogy ne tudjon gólt szerezni az ellenfél, hogy eltalálják őket a labdával. Talán pont ezért vagyunk ilyen összetartóak – mondta Jova Levente.

A hálóőr a kesztyűjét is felajánlotta annak a fiatalnak, akit az adott hónapban a legjobbnak találnak. Bíznak abban a Szparinál, hogy ennek hatására egyre több gyerek szeretne majd kapus lenni. Jelentkezni folyamatosan lehet.

– Nehéz kapusokat találni, mert természetesen minden gyerek gólt szeretne lőni. Ez még a kiválasztás időszaka, ezért bárki csatlakozhat hozzánk. Minden pénteken 17 órától tartjuk az edzéseket a gyerekeknek a stadion kis műfüves pályáján.

Kicsit apjuk is akar lenni

– Ki lehet próbálni, milyen Jova Leventével együtt dolgozni, és bízunk abban, hogy sokan szeretnének majd kapusok lenni. Én most három fiatal hálóőrrel dolgozhatok együtt, próbálok kicsit az apjuk is lenni, és egy beszélgetés során Levente vetette fel, hogy kipróbálná magát edzőként is.

– Levi az eddigi eredményeivel, sikereivel kiérdemelte azt, hogy példaként állítsuk a fiatalok elé – mondta Tuska János.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!