Sport

2018.09.19. 09:33

Kék Cápák - Élvezhető játékkal az élmezőnybe

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks számára is elérkezett az idő, csütörtökön megkezdi a bajnokságot.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks számára is elérkezett az idő, csütörtökön megkezdi a bajnokságot.

Várnia kellett a nyíregyházi kosarasoknak a szezonnyitánnyal, ugyanis az Oroszlány halasztást kért az első fordulóban, így Bus Ivánék csütörtökön, a második fordulóban lépnek pályára először.

Köszöntötték a válogatottakat

Az NB I./B-s csapat sajtótájékoztatóján összefoglalták a felkészülési időszakot és az előttünk álló idényről is szó volt, előtte azonban Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója és Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője köszöntötte a nyáron utánpótlás Európa-bajnokságon részt vett kosárlabdázókat: Fazekas Csaba az U20-as nemzeti csapatban, Sitku Márton az U18-as együttesben szerepelt.

Sitku Ernő, utalva a hétfői, Olaszország elleni vb-selejtezőre, reményét fejezte ki azt illetően, hogy hamarosan a felnőttválogatottba is adhat játékosokat a klub. Ezt segítheti elő a szövetség szabálya, miszerint a B-csoportban egy fiatalnak mindig a pályán kell lennie – beletartozik ebbe Fazekas Csaba, Sitku Márton és Mokánszki Máté is.

Ezzel el is érkeztünk a felnőttcsapathoz.

– Több mint hathetes felkészülésen és hét edzőmeccsen vagyunk túl – kezdte Siska János. – Tóth Gergely és Bazsó Brúnó személyében két új játékost sikeresen beépítettünk. Légiósról kaptunk több ajánlatot, de egyelőre nem találtuk meg azt, aki segíteni tudna nekünk.

Sokan akarnak feljutni

– Nagyon sok csapat erősített és az a céljuk, hogy a bajnokság végén feljussanak az A-csoportba – folytatta a tréner. – Gondolok itt a Veszprémre, Oroszlányra, Szigetszentmiklósra, MAFC-ra. Erős bajnokság áll előttünk, minden meccsre nagyon komolyan kell készülnünk.

Sitku Ernő természetesen a célokról is beszélt.

– Mindenképpen azt szeretnénk, hogy ott legyünk a legjobbak között, szeretnénk harcolni azért, hogy jobb eredményt érjünk el – vette át a szót Sitku. – Nehéz ilyenkor még bármit mondani, mert nem látjuk, hogy a riválisok erősítései hogyan sülnek el. Azt ígérhetjük: mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb meccset megnyerjük. Olyan játékot szeretnénk, ami tetszik a közönségnek és élvezhető kosárlabdával tudjuk kiszolgálni őket.

A Blue Sharks csütörtökön 18 órától a Budapest Honvéddal játszik a Continental Arénában.

Bajnoki menetrend

2. forduló. Szeptember 20: Nyíregyháza Blue Sharks–Honvéd

1. ford. Szept .26: Oroszlány–Blue Sharks

3. ford. Október 5: Budafok–Blue Sharks

4. ford. Október 16: Blue Sharks–Vasas

5. ford. Október 19: MTK–Blue Sharks

6. ford. Okt. 26: Nagykőrös–Blue Sharks

7. ford. November 8: Blue Sharks–Bonyhád

8. ford. Nov.11: PVSK–Kronosz–Blue Sharks

9. ford. November 18: Blue Sharks–Békés

10. ford. November 24: MAFC–Blue Sharks

11. ford. December 9: BKG Szigetszentmiklós–Blue Sharks

12. ford. December 16: Blue Sharks–MEAFC

13. ford. Dec. 21: Veszprém–Blue Sharks

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!